Πολιτική

«Στον αέρα» το παράρτημα Αξιούπολης του υποκαταστήματος Κιλκίς του Ι.Κ.Α.

Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί κυρίως στις τάξεις των εργαζομένων και της συνδικαλιστικής τους ηγεσίας στην περιοχή του δήμου Παιονίας αναφορικά με την τύχη του παραρτήματος του υποκαταστήματος του ΙΚΑ, που εξυπηρετεί τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις στην περιοχή και, το οποίο, ως γνωστόν εδρεύει στην Αξιούπολη.

Ενα υποκατάστημα το οποίο συμπεριλαμβάνεται στα τρία (Αριδαίας, Σητείας τα άλλα δύο) σε πανελλαδικό επίπεδο, τα οποία δεν έχουν συγχωνευθεί με τα αντίστοιχα καταστήματα στις έδρες όπου ανήκυν στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου της αναδιάρθρωσης των εν λόγω υπηρεσιών, όπως αυτό είχε αποφασισθεί με απόφαση του ιδρύματος το 2012.

Μια απόφαση που είχε ανασταλεί γιά τα εν λόγω υποκαταστήματα ανάμεσα στα οποία και της Αξιούπολης, αλλα που απ’ ο,τι διαφαίνεται σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα εφαρμοσθεί έως το τέλος του έτους καθώς εκτός των άλλων, πιέζει και η διοίκηση του υποκαταστήματος στο Κιλκίς προς την κεντρική διοικήση αφού μέσα από την συγχώνευση θα μπορέσει να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του σε προσωπικό, δεδομένου ότι στο υποκατάστημα της Αξιούπολης λειτουργεί με προσωπικό 14 ατόμων.

Τις ανησυχίες του γιά τις εξελίξεις γύρω από το θέμα εξέφρασε προς τον «Μαχητή» ο πρόεδρος του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς Γεώργιος Ιωαννίδης επισημαίνοντας την αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας του υποκαταστήματος στην Αξιούπολης δεδομένου του «αυξημένου όγκου εργασιών που εξυπηρετεί λόγω και της υπόθεσης ρυθμίσεων χρεών που «τρέχει» του τη την περίοδο».

Μάλιστα όπως υπογράμμισε καλώντας τους τοπικούς παράγοντες της περιφερειακής μας ενότητας (βουλευτές, αντιπεριφερειάρχη) αλλά και τους δημοτικούς, γιά τους οποίους (την πλειοψηφία) άφησε σαφή υπονονοούμενα ότι λόγω πολυκαστρινής καταγωγής και υστεροβολίας, δεν επιδεικνύουν ιδιαίτερο ζήλο γιά το θέμα, να συνδράμουν προς την κατεύθυνση αυτή.

Εχει σημαντικό ενδιαφέρον τόνισε «να δούμε γιά την ευρύτερη περιοχή και την επόμενη ημέρα λειτουργίας του υποκαταστήματος ακόμη και σε περίπτωση που εφαρμοσθεί η απόφαση της συγχώνευσης».

«Αν δηλαδή», όπως ανέφερε, «αυτό θα λειτουργήσει υπό την μορφή ενος ΚΕΠ με δύο άτομα προσωπικό ή με οκτώ όπως έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις, ούτως ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα και χωρίς χρονικές και μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις οι εργαζόμενοι σε περίπτωση που προκριθεί η δεύτερη περίπτωση».

Περισσότερα

Β.Ρόκος: «Fly Over- Οι Θεσσαλονικείς έχουν πληρώσει πολλές φορές το τίμημα να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για την πόλη»

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακαπής, Πυλαίας, Κρυονερίου, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινοπολιτών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η […]

Δείτε ακόμα

Να σκεφθούν τα παιδιά

Πρόκειται για κατ΄επανάληψιν διατυπωθείσα γνώμη και θέση της στήλης, όσον αφορά στην σχέση της τοπικής (αυτο)διοίκησης με φορείς του υψηλού […]