Αθλητισμός

Στο πρόγραμμα ‘’Αντώνης Τρίτσης’’ και ο αθλητικός πυρήνας του Κιλκίς

Η σωστή όσο και έγκαιρη προετοιμασία και οι τεκμηριωμένες προτάσεις της δημοτικής αρχής του Δημήτρη Κυριακίδη ανοίγουν τις στρόφιγγες χρηματοδότησης του προγράμματος ‘’Αντώνης Τρίτσης’’ για τον Δήμο Κιλκίς.

Μετά την εξασφάλιση πίστωσης 2,9 εκατ. ευρώ από το εν λόγω πρόγραμμα για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας Αμαράντων και Αγίας Παρασκευής, ο δήμος Κιλκίς επιδοτήθηκε με πίστωση 224.482,01ευρώ προκειμένου να ωριμάσει τις μελέτες για την κατασκευή αθλητικού πυρήνα στη νοτιοδυτική πλευρά της πόλης του Κιλκίς.

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στυλιανού Πέτσα εγκρίθηκε η πράξη ένταξης του έργου ‘’Διαμορφώσεις αθλητικού πυρήνα στο οικοδομικό τετράγωνο Γ413 και χώρου πρασίνου στο οικοδομικό τετράγωνο Γ414 στον άξονα προτεραιότητας ‘’Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών’’ του προγράμματος ‘’Αντώνης Τρίτσης’’.

Είχε προηγηθεί συμμετοχή του δήμου Κιλκίς, τον Ιούνιο του 2021, με υποβολή πρότασης στην πρόσκληση Α.Τ.06 και αιτηθείσα χρηματοδότηση 215.086,49 ευρώ για τη μελέτη και 2.435.679,30ευρώ για την κατασκευή των απαιτούμενων αθλητικών υποδομών.

Η πράξη ένταξης, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, αποτελείται από δύο υποέργα:

– το πρώτο υποέργο αφορά στην ωρίμανση των μελετών και μελλοντικά και την κατασκευή υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου σε δύο οικοδομικά τετράγωνα. Στο ο.τ Γ413 θα αναπτυχθεί ο αθλητικός πυρήνας σε έκταση περίπου δώδεκα στρεμμάτων.

– το δεύτερο υποέργο αφορά στη δαπάνη σύνταξης και προετοιμασίας φακέλου υποβολής αίτησης χρηματοδότησης του δικαιούχου.

Ειδικότερα οι υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις που θα μελετηθούν και θα κατασκευαστούν στο Ο.Τ. 413 αφορούν υπαίθρια γήπεδα κατηγορίας Α1.
Προβλέπεται να κατασκευαστούν:

Γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5

Γήπεδο καλαθοσφαίρισης

Διπλό γήπεδο αντισφαίρισης

Γήπεδο χειροσφαίρισης επί άμμου

Γήπεδο πετοσφαίρισης επί άμμου

Στο γήπεδο χειροσφαίρισης επί άμμου θα τοποθετηθούν κερκίδες χωρητικότητας μέχρι πενήντα ατόμων ενώ στον σχεδιασμό των αθλητικών εγκαταστάσεων προβλέπονται διαμορφώσεις χώρων για την εγκατάσταση υπαίθριων οργάνων γυμναστικής (ποδήλατα, όργανα γυμναστικής για ΑμεΑ, όργανα καλλισθενικής γυμναστικής κ.α.) και διάδρομος ταρτάν για τρέξιμο.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα εξυπηρετήσουν την αναψυχή των πολιτών και θα φιλοξενούν προπονήσεις και όχι αγώνες.

Στο ο.τ. Γ414 θα γίνει ανάπλαση στο χώρο πρασίνου, αναψυκτήριο μέγιστου εμβαδού 50 τ.μ. και χώρων υγιεινής μέγιστου εμβαδού 35 τ.μ. όπως προβλέπουν οι κείμενες διατάξεις για κατασκευές εντός πάρκων που βρίσκονται εντός εγκεκριμένου σχεδίου πόλης. Πρόσθετες ρυθμίσεις θα ληφθούν για την πρόσβαση ΑμεΑ στο χώρο του αθλητικού πυρήνα.

 

Η δαπάνη των αθλητικών έργων, που θα προκύψει από τις μελέτες, θα καλυφθεί στο κατασκευαστικό τους μέρος, όπως σαφώς αναφέρεται στην πράξη ένταξης από δημόσιους πόρους του προγράμματος ‘’Αντώνης Τρίτσης’’.

Η χρηματοδότηση του έργου Διαμορφώσεις αθλητικού πυρήνα’’ υλοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείται με δανειακή σύμβαση μεταξύ του κύριου του έργου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]