Κοινωνία

Στις εκδηλώσεις για τα 50χρονα της ΙΜ Βελγίου παρέστη η Καλλισθένη Πάκα

Στις εκδηλώσεις για το Χρυσό Ιωβηλαίο δηλαδή την πεντηκοστή επέτειο της ίδρυσης της ιεράς μητροπόλεως Βελγίου και Εξαρχείας Κάτω Χρών (σ.σ.: Ολλανδίας) και Λουξεμβούργου που πραγματοποιήθηκαν το σαββατοκύριακο 9 και 10.11.19 παρουσία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κκ Βαρθολομαίου παρέστη η δικηγόρος και δημοτική σύμβουλος Κιλκίς Καλλισθένη Πάκα.

Στο ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε η κ. Πάκα αναφέρει τα εξής:

“Το 1994, φοιτήτρια στις Βρυξέλλες, είχα την τιμή να παρευρεθώ στους εορτασμούς για τα 25 χρόνια της Ιεράς Μητρόπολης Βελγίου και Εξαρχείας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Το Σάββατο και την Κυριακή 9&10 Νοεμβρίου 2019, είκοσι πέντε χρόνια μετά, παρέστη στους εορτασμούς του Χρυσού Ιωβηλαίου, δηλαδή των πενήντα χρόνων από την ίδρυση της Ιιεράς αυτής μητρόπολης.

Με μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε την 9η Νοεμβρίου η υποδοχή της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στον ιερό μητροπολιτικό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Την επομένη το πρωί ετελέσθη Η Πατριαρχική θεία λειτουργία, παρουσία πλείστων μητροπολιτών, Αρχόντων Οφφικιαλίων και πλήθους πιστών.

Η ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τους ευρωβουλευτές Ευάγγελο Μειμαράκη και Μανώλη Κεφαλογιάννη. Αντάμωσα με τον φίλο και πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ιατρό, Δρόσο Τσαβλή ο οποίος εκπροσώπησε τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Υψηλός προσκεκλημένος ο επίτροπος της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ενωση Μαργαρίτης Σχοινάς, του οποίου την πρόσκληση αποδέχθηκα για συνάντηση στο γραφείο του στην Commission, στην επόμενη προγραμματισμένη επίσκεψή μου στις Βρυξέλλες.

Ιδιαίτερη χαρά, μου έδωσε η παρουσία των εκλεκτών προσκεκλημένων μας από την Αμερική, με επικεφαλής τον Father Alex Karloutsos και τον Άρχοντα και επιχειρηματία Ιωάννη Κατσιματίδη. Ανταποδώσαμε την φιλοξενία που μας προσέφεραν απλόχερα στην πρόσφατη επίσκεψή μας στην Νέα Υόρκη.

Συγκινητική στιγμή η συνάντηση με τον Πατέρα Ιωακείμ, αδερφικό φίλο και συμφοιτητή μου στη νομική σχολή του ΑΠΘ, Α΄Γραμματέα σήμερα του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Έπειτα από πρόσκληση του Παναγιωτάτου, θα ακολουθήσει επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη αρχές του νέου έτους”.

Περισσότερα

Δρ Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος, το «διαμάντι» της επιστημονικής έρευνας στον «πόλεμο» εναντίον του καρκίνου

Της Βασιλικής Μιχοπούλου* Ο δρ Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος έχει λάβει έξι φορές υψηλού κύρους χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας σχεδόν […]

Δείτε ακόμα

ΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

(Στον υπέροχο φίλο μου Γιάννη Σαββόπουλο) Λαναράς ή λαναριτζής ήταν ο τεχνίτης που επεξεργαζόταν το προερχόμενο από το κούρεμα των […]

Απεδείχθη, ότι… χρειάζονται

Συγκαταλέγεται στα θέματα, στα οποία η στήλη κατά καιρούς αναφέρεται με αρνητικό σχολιασμό, καθώς από τότε, που ανέκυψε, συνεχίζει να […]