Εκπαίδευση

Το 5ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς σε συνάντηση εκπαιδευτικών στην Πολωνία

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς και η δεύτερη συνάντηση εκπαιδευτικών του προγράμματός μας με τίτλο «Οι μαθητές/τριες του δημοτικού σχολείου, γίνονται πολίτες του κόσμου».

Η συνάντηση έγινε στην Τυλμανόβα της Πολωνίας, όπου εδρεύει το συντονιστικό σχολείο και το 5ο εκπροσώπησαν η διευθύντρια και συντονίστρια του προγράμματος, Αφροδίτη Ντίνου και τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας, Χρήστος Δεσποινίδης (πρόσωπο επικοινωνίας) και Ελισάβετ Κεσίδου.

Η συνάντηση έλαβε χώρα από τις 26 εως τις 30.9.22, στην Τυλμανόβα Πολωνίας και το θέμα της ήταν «Νέες μέθοδοι, νέες προοπτικές».

Κάθε γκρουπ έπρεπε να προετοιμάσει και να προτείνει κάποιες καινούριες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις, καθώς και να παρουσιάσει πέντε εκπαιδευτικά σενάρια, που χρησιμοποιούν νέα εκπαιδευτικά εργαλεία και μεθόδους. Θέμα είναι το «Μαθαίνω πώς να μαθαίνω» και αναπτύξαμε και επεξεργαστήκαμε τον τρόπο που δουλεύει η μνήμη και πώς ο σχεδιασμός και οι στρατηγικές μάθησης την ενισχύουν.

Ακόμη, αναπτύξαμε την μαθητοκεντρική μέθοδο, τα κίνητρα μάθησης και προτάθηκαν εργαλεία και παιδαγωγικές μέθοδοι. Ο Χρήστος Δεσποινίδης παρουσίασε νέα εργαλεία web 2.0, που εμπλουτίζουν τη διαδικασία μάθησης, η Έλλη Κεσίδου παρουσίασε νέες εκπαιδευτικές μεθόδους διδασκαλίας και η Αφροδίτη Ντίνου δίδαξε ένα μίνι workshop για την εκμάθηση της μεθόδου Jigsaw.

Η συνάντηση εμπλουτίστηκε από πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες όπως η επίσκεψή μας στα περίφημα Αλατωρυχεία στην Wieliczka, στην ιστορική Κρακοβία και στο λαογραφικό Μουσείο Miasteczko Galicyjskie, στο Νόβι Σατζ.

Το συντονιστικό σχολείο, η διευθύντριά του κα Άννα Σερζέν και οι εκπαιδευτικοί της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να πάει καλά η συνάντηση και να μείνουν ευχαριστημένοι οι επισκέπτες από τα συνεργαζόμενα σχολεία της Ιταλίας, της Ουγγαρίας και της Ελλάδας και τους ευχαριστούμε θερμά για όλα!

Περισσότερα
Δείτε ακόμα