Γενικά

Σχέσεις συνεργασίας μεταξύ των γυμνασίων 2ου Κιλκίς και 1ου Νέας Ορεστιάδας

Επίσκεψη στο 2ο γυμνάσιο Κιλκίς πραγματοποίησαν την Τετάρτη 17.3.15 σαράντα μαθητές, μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας του 1ου γυμνασίου Νέας Ορεστιάδας, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομή στο Κιλκίς και στο κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Κιλκίς στο Π.Γυναικόκαστρο.
Ανταποδόθηκε έτσι η επίσκεψη που είχαν κάνει οι μαθητές του 2ου γυμνασίου στην Νέα Ορεστιάδα μόλις μια εβδομάδα πριν στο πλαίσιο της δικής τους τριήμερης εκδρομής στην Θράκη.

2ο γυμνασιοΤους μαθητές από την πόλη του νομού Έβρου υποδέχτηκαν ο διευθυντής του σχολείου Ευάγγελος Αραμπατζής, οι υποδιευθυντές, καθηγητές καθώς και πολλοί μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής: «…Αξίζει μάλιστα να τονίσουμε ότι η επίσκεψη έγινε απόγευμα αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους μαθητές, να αφήσουν τις άλλες δραστηριότητές τους και να σπεύσουν στο σχολείο τους προκειμένου να υποδεχτούν τους συμμαθητές τους. Ετοίμασαν μάλιστα μιά πολύ ενδιαφέρουσα υποδοχή:
Χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, πραγματοποίησαν σύντομη παρουσίαση του σχολείου και των δράσεών του, ετοίμασαν μπουφέ με παραδοσιακά εδέσματα (ετοιμασμένα από τους ίδιους) και διοργάνωσαν περιβαλλοντικές δράσεις που τις πραγματοποίησαν από κοινού με τους φιλοξενούμενους μαθητές.

Αυτή ήταν η 2η επίσκεψη του γυμνασίου Νέας Ορεστιάδας τα τελευταία τρία χρόνια στο σχολείο μας και πλέον τέθηκαν οι βάσεις για μια μελλοντική και πιο στενή συνεργασία».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα