Πολιτική

Σ.Παραστατίδης: Ο Άδωνις οφείλει να δώσει εξηγήσεις

Ο υπουργός Ανάπτυξης της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης είπε σε τηλεοπτική του εμφάνιση τα εξής: «Θέλω να είμαι ειλικρινής, ένας από τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την καραντίνα αυτής της εβδομάδος, ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης.

Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μάς έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, θυμίζω ότι αυτό ήταν το βασικότερο λάθος που έγινε στη Θεσσαλονίκη, και το παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή».

Εν ολίγοις, ο κος Γεωργιάδης παραδέχθηκε κυνικά ότι χάθηκαν ανθρώπινες ζωές επειδή η ΝΔ ταύτισε το “σεβασμό στην Ορθοδοξία με την απουσία μέτρων προστασίας στη Θεσσαλονίκη κατά το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου, κάτι που πληρώσαμε και ακόμη πληρώνουμε κατ΄επέκταση και στο Κιλκίς λόγω της κομβικής σχέσης μας με Θεσσαλονίκη.

Πράγματι, η καθυστέρηση λήψης μέτρων τον Οκτώβριο οδήγησε στην απώλεια ελέγχου της πανδημίας και προκάλεσε δεκάδες θανάτους στον τόπο μας, όπως αντίστοιχα χιλιάδες στην Κεντρική Μακεδονία τους τελευταίους 2 μήνες.

Και το πολιτικό ζητούμενο στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι μονάχα η καθυστέρηση, αλλά κυρίως οι λόγοι της καθυστέρησης. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει δώσει πειστικές εξηγήσεις αν το κριτήριο μη λήψης μέτρων ήταν “ο σεβασμός στην παράδοση” και να απολογηθεί συνολικά αλλά και για κάθε ανθρώπινη ζωή που χάθηκε.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την τακτική συνεδρίαση η ΔΕΕΠ Ν.Δ ν. Κιλκίς γιά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των Ευρωεκλογών.