Πολιτική

Σ.Παραστατίδης: Αισιόδοξα τα μηνύματα για την πορεία των κρουσμάτων στην Κεντρική Μακεδονία

Παραθέτω ένα ελπιδοφόρο διάγραμμα με την πορεία των κρουσμάτων στην κεντρική Μακεδονία, η οποία δείχνει ότι έχει πάρει την κατιούσα, με μοναδική εξαίρεση την Πιερία.

Επισυνάπτω και τον πίνακα, ο οποίος δείχνει την πορεία των κρουσμάτων ανά εβδομάδα στην ίδια περιοχή, έχοντας κάνει μία σύγκριση των κρουσμάτων των τελευταίων 4 ημερών (23-26/11) με τις αντίστοιχες 4 ημέρες της προηγούμενης εβδομάδας (16-19/11) [αν σκέφτεστε γιατί δεν περίμενα το τέλος της εβδομάδας, ο λόγος είναι φανερός, ήθελα να μοιραστώ ένα καλό νέο].

Η πτώση σε Κιλκίς και Σέρρες είναι -56,6% και -55,73% αντίστοιχα, ακολουθεί η Πέλλα η οποία είχε τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης, με πτώση -35,28%, η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική με -23,98% και -24,05% και τελευταία η Ημαθία με μείωση -15,31%. Δυστυχώς, η Πιερία παρουσιάζει αύξηση 15,28%, χωρίς αυτό να είναι ένα μεγάλο νούμερο αλλά παραμένει η αυξητική πορεία.

Ακόμη και αν τα πράγματα συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά, οι επόμενες 2 εβδομάδες θα είναι δύσκολες, καθώς η σειρά που πέφτουν οι δείκτες είναι κρούσματα/ΜΕΘ/θάνατοι. Σίγουρα, όμως, υπάρχει ένα πρώτο και καθαρό αισιόδοξο μήνυμα.

*Ιατρού, Γραμματέα Οργανωτικού και Πολιτευτή του Κινήματος Αλλαγής

Περισσότερα

Ανδρέας Βεργίδης: Η γαστρονομική “ταυτότητα” της Π.Ε. Κιλκίς εργαλείο για την τουριστική ανάπτυξη

Η γαστρονομία ως “κομμάτι” της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και ‘’ταυτότητας’’ της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί στην […]

Δείτε ακόμα