Πολιτική

Σ.Μάλγαρης: «Ο προοδευτικός χώρος πρέπει να ενωθεί για τις αυτοδιοικητικές εκλογές»

Θέση απέναντι στα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κιλκίς εν όψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών παίρνει ο τέως δήμαρχος Γαλλικού Στέφανος Μάλγαρης, με αφορμή αναφορές μέσων ενημέρωσης στην εκ μέρους του δήλωση απόσυρσης της υποψηφιότητάς του γιά την δημαρχία Κιλκίς.

Στην σχετική έγγραφη δήλωσή του ο κ. Μάλγαρης αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα Παρασκευή 21.7.23, έρχομαι να ξεκαθαρίσω την θέση μου γιά αυτά που έχουν γραφτεί στον Τύπο, και πιό συγκεκριμένα  γιά το γεγονός ότι απέσυρα το ενδιαφέρον μου γιά την δημαρχία Κιλκίς.

Έχω να τονίσω λοιπόν, τα παρακάτω ασχέτως των  υποψηφιοτήτων που έχουν ανακοινωθεί τις τελευταίες ημέρες, οι οποίες υποκρύπτουν πολιτικές σκοπιμότητες χωρίς καμμία συντονισμένη ενέργεια από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ!

Στις αρχικές μου δηλώσεις στις 27.1.23 ανέφερα τα παρακάτω:

«O προοδευτικός χώρος και οι ενεργοί πολίτες του δήμου που θέλουν έναν άλλο δήμο Κιλκίς πρέπει, να συναντηθούμε σε μια προσπάθεια κοινή και από μη. Στην προσπάθεια αυτή δεν θα πρέπει να λείψει κανείς, να δραστηριοποιηθούν οι νομαρχιακές του χώρου και να συμφωνήσουν ένα κοινό σχέδιο καθόδου με δημοκρατικές διαδικασίες και προσκλήσεις σε όλους τους δημότες που θέλουν να είναι παρόντες σε έναν άλλο δήμο Κιλκίς, σε αυτόν της ανάπτυξης και της προόδου.

Όλη η προσπάθεια θα πρέπει να γίνει αμέσως και να μην έχει καμμία σχέση με τις βουλευτικές εκλογές.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι κάτι το διαφορετικό, διότι έχουν να κάνουν με τα άμεσα προβλήματα του τόπου, της πόλης μας και των χωριών μας.

θα πρότεινα την κοινή προσπάθεια όλων των δημοτών που ενδιαφέρονται για τον τόπο μας. Να αναληφθεί τώρα η πρωτοβουλία, ώστε να συναντηθούν οι εκλογικές δυνάμεις και οι δημότες που έχουν διαφορετικό όραμα για το δήμο Κιλκίς και να συνεργαστούν από μηδενική βάση για μια προσπάθεια συσπείρωσης και ανάδειξης ενός προσώπου, που θα τεθεί επικεφαλής.

Σε αυτήν την προσπάθεια όλοι μπορούν να διεκδικήσουν να είναι επικεφαλής, όλοι θα εκφράσουν τις απόψεις, το όραμά τους για το δήμο, την ανάπτυξή του και την λειτουργία του.

Δηλώνω παρών σε αυτήν την προσπάθεια».

Αυτές  οι δηλώσεις έγιναν, αφού εγώ προσωπικώς συναντήθηκα και ενημέρωσα όλες τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου και όχι μόνο, με στόχο την κοινή υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές.

Στις συναντήσεις αυτές τόνιζα ως μείζονα θέματα τα παρακάτω:

-Απόφαση του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα συμπλεύσουμε αυτοδιοικητικώς γιά τον δήμο Κιλκίς.

– Δήλωση υποψηφιοτήτων ή ενδιαφερομένων γιά τον δήμο  Κιλκίς

-Κάλεσμα όλων των αυτοδιοικητικών του δήμου της τελευταίας εικοσαετίας και όλων όσων θέλουν να προσφέρουν πραγματικά στον τόπο, μέσα από κοινή συγκέντρωση και απόφαση για ανάδειξη του υποψηφίου δημάρχου με μία  διαδικασία, που θα συμφωνηθεί .

-Δήλωση ενδιαφέροντος γιά την συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο δημοτικών και τοπικών συμβούλων.

Κάποιοι υποψήφιοι των βουλευτικών εκλογών και από το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ, βλέποντας μόνο το προσωπικό συμφέρον τους, απάντησαν «Άσ’το γιά μετά τις βουλευτικές εκλογές, αυτές είναι οι οδηγίες του κόμματος (ΠΑΣΟΚ), καθώς αυτός ο εμπαιγμός είναι ντροπή για τον προοδευτικό χώρο».

Υπήρξαν και αυτοί, που, όταν δήλωσα ότι είμαι παρών είπαν «Κάνε δήλωση και θα σε στηρίξουμε  δημοσίως». Τους ευχαριστώ, λοιπόν, γιά την πρόθεσή τους!

Έχοντας την πολιτική «εικόνα» του δήμου και ταυτοχρόνως τις δυσκολίες που υπάρχουν γιά ένα ψηφοδέλτιο νίκης περίμενα έως και σήμερα, να γίνει μία πραγματική σύμπλευση του προοδευτικού  χώρου αυτοδιοικητικώς με τις παραπάνω ενέργειες.

Για ένα ψηφοδέλτιο, άλλωστε, τα λιγότερα άτομα που χρειάζονται είναι 35 δημοτικοί σύμβουλοι και 135 τοπικοί στις κοινότητες με ποσοστό 40% άλλου φύλου.

Σε μία τελευταία προσπάθεια ο προοδευτικός χώρος πρέπει να ενωθεί. Ο χρόνος που μένει είναι ελάχιστος. Ας σταματήσουν οι πολιτικές σκοπιμότητες και ας δούμε μπροστά.

Ο προοδευτικός χώρος μάλιστα, ήταν δυνατός σε περίοδο που υπήρξε δυνατός και στην αυτοδιοίκηση. Έτσι, είναι ευκαιρία να ενωθούμε γιά έναν καλύτερο δήμο Κιλκίς, αυτόν της προόδου και της ανάπτυξης που όλοι οραματιζόμαστε δίνοντας τέλος στην στάσιμη κατάσταση που επικρατεί.

Μπορούμε όλοι μαζί να συστήσουμε ένα ψηφοδέλτιο νίκης θέτοντας ως προτεραιότητα το κοινό καλό!».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ο Βλάσιος Γ. Σκορδέλης

Γεννήθηκε στην Στενήμαχο Ανατολικής Ρωμυλίας (Βόρεια Θράκη) το έτος 1830 και πέθανε στην Αθήνα το 1898. Μετά την αποφοίτησή του […]