Πολιτική

Σ.Μάλγαρης: «Για πόσα χρόνια ακόμα θα υποβαθμίζουμε τη σπουδαιότητα του οδικού έργου Νέας Σάντας-Ασσήρου και ΠΑΘΕ;»

Ο Στέφανος Μάλγαρης υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κιλκίς, με το συνδυασμό «ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» του Χρήστου Παπαστεργίου καταγγέλει την αδιαφορία της διοίκησης του περιφεριάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα σε ότι αφορά τα μεγάλης σημασίας όδικα έργα Νέας Σάντας-Ασσήρου και ΠΑΘΕ.

Στην σχετική έγγραφη δήλωσή του ο κ. Μάλγαρης αναφέρει τα εξής:

“Στις παρακάτω φωτογραφίες αντικρίζετε την κατάσταση που επικρατεί εδώ και 13 χρόνια στον δρόμο Νέας Σάντας – Ασσήρου.

Ένα έργο ζωτικής σημασίας για τον νομό μας λοιπόν, παραμένει σε αδράνεια ή μάλλον προχωράει με αργούς ρυθμούς καθιστώντας επικίνδυνη την μετακίνηση μας. Όλοι γνωρίζουμε πως είναι ένας πολυσύχναστος δρόμος που εξυπηρετεί καθημερινές ανάγκες των πολιτών και όχι μόνο.

Για πόσο καιρό ακόμα θα τρέφουμε φρούδες ελπίδες για άμεση ολοκλήρωση του δρόμου με βάση τις δηλώσεις των αρμοδίων;

«Μέχρι τέλη του 2023 θα είναι έτοιμος ο δρόμος Νέας Σάντας – Ασσήρου» αυτή ήταν η δήλωση του κ. Τζιτζικώστα στις 23 Φεβρουαρίου 2023· έχουν περάσει 8 μήνες και το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε κατά το ήμισυ.

Για πόσα χρόνια ακόμα θα υποβαθμίζουμε τη σπουδαιότητα του έργου;

Η σιωπή μας δηλώνει αποδοχή. Βάζουμε τέλος στην ανοχή, η τρέχουσα κατάσταση απαιτεί την φωνή μας και όχι την ηχώ διαφόρων πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Ταυτόχρονα, η ανακατασκευή και η συντήρηση της ΠΑΘΕ είναι ένα έργο που διαδραματίζει καίριο ρόλο για την επικοινωνία με τα Βαλκάνια καθώς και με τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες. Η σημερινή εικόνα δεν αρμόζει σε κανένα ευρωπαϊκό πρότυπο οδικού δικτύου το οποίο αποτελεί σταυροδρόμι για διάφορους προορισμούς. Η σημερινή κατάσταση της ΠΑΘΕ νομίζω πως δεν αρμόζει σε μια σύγχρονη περιφερειακή ενότητα του 21ου αιώνα.

Είναι το μοναδικό τμήμα στο οποίο υπάρχει αμφίδρομη κυκλοφορία και δεν υπάρχει διαχωριστική νησίδα. Η ανακατασκευή αυτή λοιπόν, στοχεύει στην αναβάθμιση της ίδιας της περιφέρειας και στην παροχή ασφαλούς μετακίνησης για την εξυπηρέτηση των αναγκών μας.

Μπορείτε να οραματιστείτε την πρόοδο, την ανάπτυξη του εμπορίου και την αύξηση του τουρισμού με αυτήν την εικόνα; Νομίζω πως είναι ένα εύλογο ερώτημα που πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις για το μέλλον της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα