Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Ήταν και τότε Παρασκευή

Είναι εδώ και 28 χρόνια η «μαύρη ημέρα» γιά το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή».

Είναι εδώ και 28 χρόνια η ημερομηνία, που «χάραξε» ανεξίτηλα στην σκέψη και στην μνήμη όλων των συντελεστών του το οδυνηρό γεγονός της τόσο πρόωρης, άδοξης και άδικης απώλειας του δημιουργού-ιδρυτή τούτου του συγκροτήματος.

Ενός συγκροτήματος, το οποίο ήδη διανύει το 48ο έτος αδιάλειπτης λειτουργίας του, με την εβδομαδιαία εφημερίδα του να έχει καταχωρισθεί στα «ληξιαρχεία» του Τύπου ως το μακροβιότερο έντυπο μέσον ενημερώσεως στην ιστορία του νομού.

Ειδικότερα φέτος η απουσία του Σταύρου μας «πονεί» γιά ένα πρόσθετο λόγο, καθώς, όπως και το 2005, το 2011 και το 2016, υπάρχει η μνημονευόμενη σύμπτωση και της ημέρας: Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 1994 – Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022.

Η «μαύρη» Παρασκευή γιά όσο υπάρχει αυτό το συγκρότημα (η επόμενη το 2033).

Όμως, σ’ αυτήν την ιστορία δεν είναι όλα «μαύρα».

Υπάρχουν και τα έντονα «χρώματα» της «ζωντάνιας», καθώς το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» παρέμεινε, παραμένει και θα παραμείνει ένα «ζωντανό κύτταρο» όχι μόνο του χώρου των μέσων ενημέρωσης αλλά και της κοινωνίας και γενικότερα τούτου του τόπου, πάντα και αδιακόπως η «φωνή» του σε περιφερειακή, πανελλήνια αλλά και διεθνή κλίμακα.

Όπως, δηλαδή, ακριβώς το εμπνεύσθηκε, το «θεμελίωσε» και το «ανέστησε» ο αείμνηστος Σταύρος, με αρχές, αξίες, πρότυπα και δεοντολογία, που τηρούνται απαρεγκλίτως από τους άξιους συνεχιστές της λειτουργίας αυτού του δημιουργήματος- σταθμού στην ζωή του νομού Κιλκίς.

Και δεν θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι το διαφορετικό, αφού ο Σταύρος συνεχίζει να κινεί την σκέψη μας, να μας εμπνέει και να μας δείχνει τις ορθές κατευθύνσεις γιά ο, τιδήποτε σχετίζεται με τούτο τον νευραλγικό όσο και ευαίσθητο χώρο.

Πιό απλά, ο Σταύρος… συνεχίζει να είναι εδώ.
Σ. Φ.

Περισσότερα

«Τετάρτες στην Θεσσαλονίκη»

Ευρύτατη απήχηση, θερμή ανταπόκριση και αθρόα προσέλευση χαρακτήρισαν τους φίλους του υποψήφιου βουλευτή Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Στέφανου Παραστατίδη σε Εύοσμο […]

«Ούτε κόμμα ούτε αρχηγό»

«Δεν ψάχνω ούτε κόμμα ούτε αρχηγό», ήταν η λακωνική απάντηση του πρώην βουλευτή Κιλκίς και πρώην υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη, όταν […]

Δείτε ακόμα