Αγροτικά

Γ.Σταθάκης: Εξετάζονται διευκολύνσεις γιά τα μικρά οινοποιεία

Ο υπουργός οικονομίας, ανάπτυξης και τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, συναντήθηκε την Τετάρτη 13.1.16 με εκπροσώπους της εθνικής διεπαγγελματικής οργάνωσης αμπέλου και οίνου (ΕΔΟΑΟ), με τους οποίους συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, με πρώτα τα προβλήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή των νέων φορολογικών μέτρων.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

«Αν και η βασική αρμοδιότητα ανήκει στο υπουργείο οικονομικών, ο κ. Σταθάκης δεσμεύτηκε να εξετάσει διευκολύνσεις που θα μπορούσαν να γίνουν για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του μέτρου, πρωτίστως προς τα μικρά οινοποιεία».

Συζητήθηκε, επίσης, η καλύτερη προβολή του κλάδου και συμφωνήθηκε η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει o οργανισμός «Enterprise Greece».

Σύμπτωση απόψεων κατεγράφη και ως προς τη σκοπιμότητα αξιοποίησης των εκτάσεων και εγκαταστάσεων στο κτήμα του Τατοΐου, καθώς και για τις προοπτικές που αναδεικνύει για τον κλάδο η συστηματική και οργανωμένη καλλιέργεια εγχειρημάτων οινοτουρισμού.

Προς την κατεύθυνση αυτή συζητήθηκε σειρά ζητημάτων που συνδέονται με τους «δρόμους του κρασιού» και τις δυνατότητες ένταξης του προϊόντος στις εκστρατείες τουριστικής προβολής στο εξωτερικό.

Σε αυτές τις προσπάθειες κρίσιμο ρόλο μπορούν να παίξουν τα προγράμματα ΕΣΠΑ που θα παρουσιαστούν τις επόμενες εβδομάδες. Τέλος, ζητήθηκε η στήριξη του υπουργείου σε μελέτες για έρευνα και καινοτομία στον κλάδο, προσπάθειες που η πολιτική ηγεσία ολόθερμα στηρίζει».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα