Πολιτική

Από τις Βρυξέλλες στο Κιλκίς η Μ.Σπυράκη για την Ν.Δημοκρατία

Μέχρι και την ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη επιστράτευσε το τοπικό επιτελείο για την συστράτευση των απλών ψηφοφόρων και την συσπείρωση των διάσπαρτων δυνάμεων της κεντροδεξιάς που αποτελεί αυτή την στιγμή την πρώτη προτεραιότητα της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας εν όψει των αυριανών εκλογών, με πρωταρχικό στόχο να πείσουν τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες.

Άλλωστε αυτό ήταν το κοινό μήνυμα όλων των πολιτικών αρχηγών στις κεντρικές τους προεκλογικές ομιλίες καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας έδειξαν το ποσοστό των αναποφάσιστων να κυμαίνεται από 15% έως 20%.

Επίσης, στα κομματικά επιτελεία εκφράζεται ο φόβος ότι η αποχή θα κυμανθεί σε αρκετά υψηλά ποσοστά (στο 34% ήταν στις εκλογές του Ιανουαρίου) καθώς πρόκειται για την τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε επτά μήνες, γεγονός που θα κάνει αρκετούς ετεροδημότες – λόγω και οικονομικής κρίσης – να σκεφτούν πολύ σοβαρά να προσέλθουν την Κυριακή στα εκλογικά τμήματα της περιφέρειας.

Τον στόχο αυτό υπηρετεί η επίσκεψη της Μαρίας Σπυράκη την καλλιέργεια κλίματος νίκης, καθώς η προοπτική της εξουσίας ανέκαθεν λειτουργούσε ως συγκολλητική ουσία στα κόμματα, ιδίως αυτά που βρίσκονται στην αντιπολίτευση.

Στη Λ.Συγγρού γνωρίζουν πολύ καλά ότι η (όσο το δυνατόν μεγαλύτερη) συστράτευση και κινητοποίηση των στελεχών αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για ένα θετικό αποτέλεσμα στις εκλογές.

Είναι αυτός ο καθοριστικός παράγοντας που θα δώσει ένταση και δυναμική στις προσπάθειες του κόμματος, ενώ ταυτόχρονα θα μεταφέρει κλίμα αισιοδοξίας στις τάξεις των ψηφοφόρων.

Πιο συγκεκριμένα το δελτίο τύπου που στάλθηκε από το γραφείο του βουλευτή Γ.Γεωργαντά αναφέρει τα εξής:

“Προσκεκλημένη του βουλευτή ν. Κιλκίς, Γιώργου Γεωργαντά, βρέθηκε η Μαρία Σπυράκη σήμερα Σάββατο στο Κιλκίς, μία μέρα πριν τις εκλογές .

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας περπάτησε στους εμπορικούς δρόμους της πόλης και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και τοπικά στελέχη του κόμματος.”

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]