Γενικά

Σωματείο τροφίμων – ποτών Κ.Μακεδονίας κατά ΚΟΝΒΑ ΑΕ γιά παρεμπόδιση επίσκεψης

Γιά εκ μέρους στελεχών της παρεμπόδιση επίσκεψης κλιμακίου του στις εγκαταστάσεις της καταγγέλλει την ΚΟΝΒΑ ΑΕ το σωματείο τροφίμων – ποτών Κ.Μακεδονίας.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Το διοικητικό συμβούλιο του κλαδικού σωματείου τροφίμων – ποτών Κ.Μακεδονίας καταγγέλλει την επιχείρηση ΚΟΝΒΑ ΑΕ, διευθυντικά στελέχη της οποίας προσπάθησαν να παρεμποδίσουν προγραμματισμένη επίσκεψη κλιμακίου του σωματείου στις
εγκαταστάσεις της, εκφράζοντας την ενόχλησή τους γιά προηγούμενη ανακοίνωση του σωματείου μας!

Μπροστά στην αποφασιστική στάση των συνδικαλιστών, η εργοδοσία αναγκάστηκε να υποχωρήσει, και η περιοδεία εντός του εργοστασίου πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Συζητήθηκαν με τους εργαζόμενους οι εξελίξεις από το μέτωπο της υπογραφής κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και η ανάγκη μαζικής συμμετοχής στην κλαδική απεργία στις 30 Ιουνίου.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αποδεικνύει αυτό, που συνεχώς καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ότι «η δημοκρατία τους σταματά έξω από τις πύλες των εργοστασίων». Κάνουμε σαφές τόσο προς την εργοδοσία στην ΚΟΝΒΑ όσο και προς κάθε επίδοξο μιμητή της, ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την μετατροπή των εργοστασίων σε γκέτο. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε κανένα εμπόδιο στην επαφή με τους συναδέλφους μας.

Η διοίκηση του σωματείου είναι υπόλογη για τις ανακοινώσεις και την δράση της μόνο στα μέλη μας και τους εργαζόμενους του κλάδου συνολικά. Υποδείξεις από τους βιομηχάνους δεν δεχόμαστε. Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε το ότι τα διαρκώς αυξανόμενα κέρδη των βιομηχανιών τροφίμων, τόσο στο Κιλκίς όσο και πανελλαδικά, οφείλονται, σε μεγάλο βαθμό, στους μισθούς πείνας και τις άσχημες εργασιακές συνθήκες, που κατά κανόνα κυριαρχούν στον κλάδο.

Καλούμε τους εργαζόμενους του νομού να συνεχίσουν να μαζικοποιούν το σωματείο, όπως κάνουν τους τελευταίους μήνες, ώστε να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η πάλη για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις. Γιά να διεκδικήσουμε μία ζωή με δικαιώματα, αντίστοιχη με τον πλούτο, που μόνο εμείς παράγουμε!».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Γεωργαντάς από το Κιλελέρ: Τιμούμε τους αγώνες των αγροτών μας και παλεύουμε για το σήμερα και το αύριο του πρωτογενούς τομέα

113 χρόνια μετά την εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς βρέθηκε στο Κιλελέρ προκειμένου […]