Πολιτική

«Σκληρή» γλώσσα συνταξιούχων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας γιά το ασφαλιστικό

Την έντονη αντίδραση του συλλόγου συνταξιούχων ΟΤΑ Κιλκις-Παιονιας προκάλεσε το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, το οποίο προβλέπει σημαντικές περικοπές σε συντάξεις.

Στην σχετική ανακοίνωση με την οποία ο σύλλογος προαναγγέλλει κινητοποιήσεις, αναφέρονται τα εξής:
«Ερχεται βαρύ πλήγμα στο ασφαλιστικό που μας αγγίζει όλους! Κάθε εργαζόμενο, κάθε κλάδο! Εργαζόμενους νέους και παλιούς, στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, εργαζόμενους με πολλά έτη ασφάλισης, εργαζόμενους με μισθούς που χαρακτηρίζονται “υψηλοί”, παλιούς και νέους συνταξιούχους, προκειμένου να δικαιολογηθεί η εξίσωση προς τα κάτω σε συντάξεις και δικαιώματα, ώστε να συνηθίσουμε τη ζωή με τα ελάχιστα και τα «ψίχουλα»!

• Περικοπές σε αποδιδόμενες συντάξεις πάνω από 1.300 ευρώ (άθροισμα κύριας και επικουρικής) με «εξαέρωση» των επικουρικών:

• Οι μειώσεις υπολογίζονται πάνω στο άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων, πριν από την επιβολή των περικοπών που ξεκίνησαν το 2010:

• Οι μειώσεις στις επικουρικές είναι μόνιμες:

• Μερίσματα και εφάπαξ: Οι περικοπές των συνταξιούχων επεκτείνονται μέσω του επανυπολογισμού των μερισμάτων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, αλλά και των εφάπαξ που είναι σε εκκρεμότητα, μετά τον Σεπτέμβριο του 2013. Ακόμη μεγαλύτερες θα είναι οι μειώσεις σε επικουρικές, εφάπαξ και μερίσματα με την υιοθέτηση του νέου τρόπου υπολογισμού τους μετά την ισχύ του νόμου.

• Επιταχύνεται η κατάργηση του ΕΚΑΣ:
Μείωση κατά 60% θα έχουν οι συντάξεις όσων συνταξιούχων απασχολούνται, ενώ τα επιδόματα τέκνων θα δίνονται στο εξής με εισοδηματικά κριτήρια. Περικοπές θα επιβληθούν και μέσω της συμπίεσης των ανώτερων ορίων («πλαφόν») στις συντάξεις, που πλέον δεν μπορούν να ξεπερνούν τα 2.304 ευρώ μικτά, από 2.773 ευρώ όταν πρόκειται για μια σύνταξη.

• Μόνιμος μηχανισμός καθήλωσης και περικοπών των συντάξεων:
το ποσοστό εισφοράς για τον κλάδο κύριας σύνταξης για όλους τους ασφαλισμένους ανεξαρτήτως απασχόλησης, στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα καθορίζεται στο 20%.
Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο! Καμμιά αναμονή! Δεν θα τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν τη σφαγή! Δε θα παραδώσουμε την ασφάλιση στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών που περιμένουν στη γωνία! Δε θα περάσει ο νόμος – «λαιμητόμος»! Όλοι μαζί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι να απαντήσουμε στα προκλητικά ψέμματα της κυβέρνησης!».

Περισσότερα

Δεξίωση του επανεκλεγέντος δημάρχου Κ.Σιωνίδη προς τους υποψηφίους της παράταξης «Παιονία της Προόδου»

Ευχαριστήρια δεξίωση παρέθεσε ο επανεκλεγής δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης προς τους υποψηφίους της δημοτικής παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ» την Τρίτη […]

Δείτε ακόμα