Γενικά

«Σκληρή» απάντηση του διοικητή του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς στο σωματείο εργαζομένων

Με αφορμή την εναντίον του επίθεση από το σωματείο εργαζομένων στο ίδρυμα, ο διοικητής του νοσοκομείου Κιλκίς Ιωάννης Ανδρίτσος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σε απάντηση της από 20-09-2020 «καταγγελίας» του διοικητικού συμβουλίου των εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς περί «καθαιρέσεων προϊσταμένων ενόψει εκλογών» σας γνωρίζουμε τα εξής:

Ως διοίκηση του ΓΝ Κιλκίς εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας γιά τνη φρασεολογία, που χρησιμοποιήθηκε, τον καταγγελτικό και καταδικαστικό οίστρο κάποιων, εν είδει Ιεράς Εξετάσεως.

Με την παρούσα απαντάμε στις μομφές, που εκτοξεύονται, ότι ο διοικητής του νοσοκομείου, ενεργώντας μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, όπως αυτά διαγράφονται από το άρθ. 7 παρ. 8 Ν. 3329/2005, προέβη στην επιλογή των προσώπων που κρίθηκαν καταλληλότερα γιά την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες, και με αποκλειστικό γνώμονα την παροχή βέλτιστων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες του Κιλκίς.

Ο συσχετισμός της μετακίνησης προσώπων και της ανάθεσης καθηκόντων με τις εκλογές γιά την ανάδειξη εκπροσώπου των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου και με την πανδημία του νέου κορωνοϊού κρίνεται τουλάχιστον ως άστοχος και ατυχής.

Αντιθέτως, η πανδημία είναι αυτή, που επιτάσσει σήμερα περισσότερο από ποτέ την ανάγκη προσαρμοστικότητας στις τρέχουσες συνθήκες, την μετακίνηση και απόκτηση νέων δεξιοτήτων και την προσφορά και εκπαίδευση σε νέες θέσεις και νέα καθήκοντα.

Στην υγεία κανένας δεν περισσεύει και κανένας δεν είναι καλύτερος από τον άλλον. Καθένας, όμως, πρέπει να αποκτά νέες γνώσεις, για να μπορεί να ανταποκρίνεται σε διαφορετικές θέσεις, να προσφέρει τις γνώσεις του σε άλλους για να γίνεται καλύτερος ο ίδιος και να προσφέρει στο σύνολο, ώστε να αλληλοσυμπληρωνόμαστε.

Κατανοούμε ότι οι μετακινήσεις αυτές προκαλούν αναταράξεις σε πρόσωπα και καταστάσεις, καθώς κάποιοι χάνουν την «βολή» τους και τις συνήθειές τους, όμως σκοπός μας και έργο μας δεν είναι η διατήρηση της καθεστηκυίας τάξης ούτε η συνδικαλιστική εκμετάλλευση και η συνδιοίκηση του νοσοκομείου, αλλά η δημιουργία ενός σύγχρονου, οργανωμένου και κατάλληλα στελεχωμένου από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό νοσοκομείου, ικανού να αντεπεξέλθει στις ανάγκες των πολιτών του Κιλκίς, ανεξαρτήτως των «πυρών» που δεχόμεθα, από όποια κατεύθυνση και αν στοχεύουν».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα