Κοινωνία

Συντονιστικό όργανο συγκροτήθηκε από περιφερειακή ενότητα και δήμο Κιλκίς

Η διάθεση έκφρασης της αλληλεγγύης και στήριξης των φιλοξενουμένων του κέντρου προσωρινής διαμονής Χέρσου με οργανωμένο και αποτελεσματικό τρόπο στάθηκε το ερέθισμα για τη συγκρότηση ενός ολιγομελούς επιχειρησιακού οργάνου στα εδαφικά όρια του δήμου Κιλκίς.

Με κοινή πρωτοβουλία συστάθηκε συντονιστικό όργανο, στο οποίο συμμετέχουν:
-Ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης και ο περιφερειακός σύμβουλος Παύλος Θωμαϊδης από την περιφερειακή ενότητα Κιλκίς.
-Οι υπάλληλοι Γεώργιος Πανάγος και Πέτρος Ρίζος από την αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης.
-Η αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Ελένη Αναστασιάδου από τον δήμο Κιλκίς.
-Οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Χέρσου Φίλιππος Κοτανίδης και Μεγάλης Στέρνας Διογένης Ιωαννίδης
-Οι γιατροί Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης και Γιώργος Αποστολίδης από τον ιατρικό σύλλογο Κιλκίς και τις δομές υγείας.
-Οι Χαράλαμπος Μακρίδης, Νατάσα Σαββίδου, από εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Κιλκίς.

Έργο του συντονιστικού οργάνου για τη διαχείριση της ανθρωπιστικής βοήθειας στο κέντρο προσωρινής διαμονής προσφύγων Χέρσου αποτελεί η καταγραφή των αναγκών σε είδη τροφίμων, ρουχισμού, υπόδησης, ιατρικού και φαρμακευτικού υλικού, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, και η συγκέντρωση, διαχείριση και διάθεση ανθρωπιστικής βοήθειας στο εν λόγω κέντρο Χέρσου.
Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο επικοινωνίας του δήμου Κιλκίς 23413 52250 και 6944 833715 (αντιδήμαρχος Ελένη Αναστασιάδου).

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Ξεσήκωσε»

Χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου Κρητών «Το Αρκάδι» ήταν αυτό, που, πρώτο μεταξύ πολλών, «άνοιξε» τον «κύκλο» των πολιτιστικών-ψυχαγωγικών εκδηλώσεων της […]

«Φέτος είναι… η ώρα της»

«Ρεύμα», και μάλιστα ισχυρό, η Νατάσα Σωτηριάδου είχε και στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές. Η διαφορά με τις φετινές έγκειται στο […]