Γενικά

Σύγχρονες υπηρεσίες διαδικτύου στον δήμο Παιονίας

Με ανώτερα στελέχη του ΟΤΕ συναντήθηκε την Τρίτη 3.5.15 ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, με την ευκαιρία της υπογραφής σύμβασης συμμετοχής του δήμου στο πρόγραμμα ευρυζωνικότητας «Rural Broadband».

Το έργο αφορά στην σύνδεση με σύγχρονες και γρήγορες υπηρεσίες διαδικτύου για αγροτικούς και απομακρυσμένους οικισμούς και υλοποιείται μέσω συμπράξεως δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) μεταξύ της «Κοινωνίας της Πληροφορίας» και του Ο.Τ.Ε..
Με τον τίτλο «Ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών σε αγροτικές λευκές περιοχές της ελληνικής επικράτειας και υπηρεσίες εκμετάλλευσης – Αξιοποίησης των Υποδομών», το έργο θα ξεκινήσει στα μέσα Απριλίου και αναμένεται να φέρει έως τα τέλη Ιουλίου μέσω οπτικής ίνας «γρήγορο» διαδίκτυο σε όλους τους οικισμούς του δήμου.

Βάσει του σχεδιασμού του Ο.Τ.Ε. οι οικισμοί του δήμου Παιονίας, τους οποίους θα καλύψει το έργο είναι Ειρηνικό, Μεταμόρφωση, Μικρόδασος, Πλατανιά, Αξιοχώρι, Λιμνότοπος, Σιταριά, Νέα Καβάλα για την δημοτική ενότητα Πολυκάστρου, Ομαλός, Πεντάλοφος, Κάρπη, Γερακώνας και Φιλυριά για την δημοτική ενότητα Γουμένισσας, Φανός, Ειδομένη, Πηγή για την δημοτική ενότητα Αξιούπολης, Πολύπετρο, Μεσιά και Τούμπα για στην δημοτική ενότητα Ευρωπού, ενώ σημειώνεται πως από το δίκτυο θα εξυπηρετούνται και οι περιμετρικοί οικισμοί.

Περισσότερα

Λήψη απαιτούμενων μέτρων προστασίας των εργαζομένων δήμου Κιλκίς κατά τη διάρκεια του καύσωνα

Την περίοδο του θέρους λαμβάνει χώρα ιδιαίτερη καταπόνηση των εργαζομένων που οφείλεται στη συνέργεια μετεωρολογικών παραγόντων του εξωτερικού περιβάλλοντος και […]

Δείτε ακόμα