Αγροτικά

Διαμαρτύρονται σήμερα οι αιγοπροβατοτρόφοι μπροστά από το διοικητήριο Κιλκίς

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γιά την στάση της Πολιτείας απέναντι στο πρόβλημα του καταρροϊκού πυρετού διοργανώνει ο σύλλογος αιγοπροβατοτρόφων νομού Κιλκίς.
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη 18.9.14 στον χώρο μπροστά από το διοικητήριο (περιφερειακή ενότητα Α.Παπανδρέου 3 Κιλκίς) με ώρα έναρξης 11 το πρωί, και κατά την διάρκειά της αναμένεται να τεθούν επί τάπητος και τα άλλα φλέγοντα θέματα της κτηνοτροφίας.

«Λάβετε αμέσως μέτρα γιά την κτηνοτροφία»

Με αφορμήτην συγκέντρωση, ο σύλλογος αιγοπροβατοτρόφων δημοσιοποίησε τα γενικότερα αιτήματα του κλάδου με την ακόλουθη ανακοίνωση-ψήφισμα:
«Ο πρόεδρος και τα μέλη του συλλόγου των αιγοπροβατοτρόφων νομού Κιλκίς σας ενημερώνουμε γιά το μείζονθέμα του καταρροϊκού πυρετού, που εμφανίσθηκε στον νομό μας, και έχει προσβάλει όλα τα κοπάδια σε ποσοστό άνω του20%.
Επί πλέον ήδη οι αιγοπροβατοτρόφοι του νομού μας είναι αρκετά επιβαρυμένοι οικονομικώς από την καθυστέρηση καταβολής οικονομικών ενισχύσεων από διάφορα προγράμματα και μέτρα, στα οποία συμμετέχουν (πχ εξισωτική αποζημίωση, βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία) και έχουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.
Επειδή όπως γνωρίζετε το πρόβλημα του καταρροϊκού πυρετού είναι πανελλαδικό και οι συνέπειές του συνδέονται αμέσως με την οικονομική επιβίωσή τους καθώς τα έξοδα τα οποία προκύπτουν από την φαρμακευτική αγωγή που ακολουθείται γιά την πρόληψη και την θεραπεία της ασθένειας είναι μεγάλα γιά τον λόγο αυτό παρακαλούμε να προβείτε στα παρακάτω:
-Αμεσο ψεκασμό γιά την καταπολέμηση των κουνουπιών (δεν έγιναν ψεκασμοί από αμέλεια του κράτους)
-Αποζημίωση του κόστους αγοράς των φαρμάκων θεραπείας και πρόληψης και φροντίδα γιά την τροφοδοσία της αγοράς με αποθέματα ικανά να καλύψουν τις ανάγκες (όπως γνωρίζετε, σε όλα τα γνωστά εμπορικά σκευάσματα παρατηρείται έλλειψη στην αγορά της Κεντρικής Μακεδονίας)
-Αποζημίωση θανάτων των προσβεβλημένων ζώων και αποζημίωση τυχόν επιπτώσεων στην αναπαραγωγή και την παραγωγή προϊόντων.
-Πάγωμα των κτηνοτροφικών δανείων γιά ένα έτος τουλάχιστον λόγω της οικονομικής απώλειας, που υπέστη ο κλάδος.
Παρακαλούμε γιά την ανταπόκριση στα αιτήματά μας».
Το ψήφισμα απευθύνεται στην αντιπεριφερειακή αρχή Κιλκίς, με αίτημα την προώθησή του στην περιφερειακή και κεντρική διοίκηση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Βελτιωτικές αλλαγές

Μετά τις βελτιωτικές αλλαγές στο δημοτικό πάρκο – «Κήπος» του Κιλκίς για την καλύτερη αισθητική και λειτουργική εικόνα του χώρου […]

Και οι συμμαθητές παρόντες

Εκτός από θεσμικούς, πολιτιστικούς και θεσμικούς παράγοντες στην ημερίδα το παρόν στην παρουσίαση του μεταπτυχιακού για την τουριστική ανάπτυξη της […]