Γενικά

«Φτιάξτε τον σηματοδότη» στην δυτική περιφρειακή οδό του Κιλκίς

Εδώ και περισσότερο από δέκα χρόνια ο «Μαχητής» έχει κατ’ επανάληψιν θίξει, είτε με σχόλια είτε με δημοσιεύματα, το θέμα των κινδύνων που «εγκυμονεί» γιά οδηγούς και ενδεχομένως και γιά πεζούς το γεγονός ότι καθ’ όλο αυτό το διάστημα βρίσκεται εκτός λειτουργίας (!) στην δυτική περιφερειακή οδό του Κιλκίς, στο σημείο της εισόδου-εξόδου από και προς Θεσσαλονίκη, ο πορτοκαλί σηματοδότης, που προειδοποιεί τους κατευθυνομένους προς Θεσσαλονίκη οδηγούς γιά επικείμενη ενεργοποίηση του κόκκινου σηματοδότη (στοπ).
Φαίνεται, ότι το πρόβλημα έχει αρχίσει να γίνεται, έστω και μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αντιληπτό από ολοένα και περισσότερους συμπολίτες, εξ ου και ο αυξανόμενος αριθμός των επικοινωνούντων με την «Η» γιά την και εκ μέρους των επισήμανση του θέματος.
Ενας από αυτούς και ο Ανδρέας Μακρίδης, ο οποίος προχωρεί στην δική του δημόσια αναφορά στο θέμα.
Ο εν λόγω συμπολίτης, μη έχοντας λάβει γνώση ή άμεση αντίληψη του προβλήματος κατά την διάρκεια μακράς απουσίας του λόγω σπουδών και κατόπιν επαγγελματικών υποχρεώσεων, εξέφρασε την την έκπληξη και έντονη ενόχλησή του γιά το γεγονός ότι το εν λόγω πρόβλημα χρονίζει επί τόσο μεγάλο διάστημα, ασκώντας δριμεία κριτική στις αρμόδιες υπηρεσίες, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε τοπικό επίπεδο.
Στην σχετική επιστολή του ο κ. Μακρίδης αναφέρει τα εξής:
«Θα ήθελα να επισημάνω το γεγονός ότι εδώ και καιρό ο προειδοποιητικός πορτοκαλί σηματοδότης που βρίσκεται στην δυτική περιφερειακή οδό της πόλης του Κιλκίς στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη (δίπλα στο γήπεδο 5Χ5) δεν λειτουργεί.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με την ΔΕΣΕ Κεντρικής Μακεδονίας στην οποία ανήκει η ευθύνη συντήρησης των συγκεκριμένων σηματοδοτών, δεν πήρα κάποια σαφή απάντηση γιά την χρονική περίοδο διευθέτησης του προβλήματος ενώ παράλληλα υπήρξε αναφορά στην κατάσταση αδυναμίας άμεσης αποκατάστασης τέτοιου είδους προβλημάτων, η οποία διαιωνίζεται (ίσως εντονότερα από την αρχή λειτουργίας των «καλλικρατικών» δήμων). Οταν ανέφερα και το γεγονός γιά τις τσιμεντοκολώνες φωτισμού του οδοστρώματος από την Κρηστώνη μέχρι την είσοδο της πόλης, οι οποίες έχουν υποστεί κατά καιρούς σημαντικές φθορές ή δεν λειτουργούν οι λάμπες τους, έλαβα την απάντηση ότι θα φτιαχτούν λόγω μεταφοράς τους στο πλαίσιο των εργασιών διαπλάτυνσης του δρόμου που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ευελπιστώ γιά την έγκαιρη τουλάχιστον αποκατάσταση της λειτουργίας του σηματοδότη προς αποφυγήν πιθανών τροχαίων ατυχημάτων έστω και αν αυτό γίνει στο πλαίσιο της σειράς τεχνικών έργων και παρεμβάσεων που εκτελούνται συνήθως εν όψει προεκλογικής περιόδου.
Ταυτοχρόνως θα ήθελα να συμπληρώσω ότι γιά την κατάσταση αυτή ευθύνη φέρει και η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς, η αρμόδια υπηρεσία της οποία θα μπορούσε να είχε δώσει λύση στο πρόβλημα με ιδία μέσα έως σήμερα, αντί να παραπέμπει τους πολίτες γιά κατάθεση αναλόγων «παραπόνων» στον φορέα, που έχει την τυπική αρμοδιότητα ή να αρκείται απλώς σε έγγραφες επισημάνσεις του προβλήματος».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα