Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Σημασία έχουν τα έργα

Η αλήθεια είναι, ότι η παρουσία πολιτικών στελεχών σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης, ιδιαιτέρως αυτών που ασκούν εξουσία, σε τόπους που έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται πολύ συχνά.

Μάλιστα ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης το έχει αποδείξει έως τώρα σχεδόν, αν όχι σίγουρα σε απόλυτο βαθμό, σε σχέση με τα όσα έχουν συμβεί στην περιοχή του δήμου του, όπως συνέβη εσχάτως και στις πλημμυρισμένες περιοχές δυτικά του Αξιού.

Από εκεί και πέρα, όμως, αυτό, που έχει ουσιαστική σημασία, είναι μετά την σχετική καταγραφή να ξεκινήσουν σύντομα οι εργασίες αποκατάστασης ζημιών και ακόμη σημαντικότερο να εκτελεσθούν έργα υποδομής, που να αποτρέπουν επανάληψη του φαινομένου.

Και τούτο, διότι, μπορεί η φυσική παρουσία αξιωματούχων σε περιοχές, που έχουν πληγεί, να διαθέτει, και ορθώς, τον ισχυρό συμβολισμό, ότι η Πολιτεία είναι κοντά στα προβλήματα του πολίτη, όμως αυτό που έχει σημαντικότερη αξία είναι να μην επαναλαμβάνονται καταστροφές.

Στην αποκατάσταση των ζημιών, πάντως, έχει βοηθήσει το γεγονός, ότι η περιοχή έχει συγκαταλεγεί σ’ αυτές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και θα δοθούν τα προβλεπόμενα από τον κρατικό προϋπολογισμό χρηματικά ποσά.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Περισσότερα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]

Δείτε ακόμα