Κοινωνία

Σεβασμιώτατος κκ Δημήτριος: “Από καρδιάς σε όλους για τη νέα χρονιά”

Με την εθελοταπείνωση της άκρας φιλανθρωπίας Του, συμμέτοχος στον πόνο και την απόγνωσή μας για τα μεταλλαγμένα αδιέξοδα του αυτάρεσκου βίου μας, ο ενανθρωπισμένος Θεός μας Ιησούς Χριστός γεμίζει τις ψυχές μας με τη βεβαιότητα της τρισσοφαούς χάριτός Του αποκρινόμενος στο λατρευτικό μας εορτασμό των αγίων ημερών. Για να ελπίζουμε με σιγουριά, να πιστεύουμε με απλότητα, να αγαπάμε δίχως όρια.

Για να καταφάσκουμε τη θεόκτιστη κτίση σαν από το βλέμμα το δικό Του και να συμμετέχουμε στην ατέλειωτη διάρκεια της νέας κτίσης, της εκκλησίας Του.

Ο Χριστός μας και η Παναγία μας με κάθε απεγνωσμένο και πονεμένο και κάθε διακονητή ανθρωπιάς, είτε επιστήμονα είτε απλούστερο και με όλη την κοινωνία μας, που μακάρι να αναδέχεται τον οριακό τους μόχθο με καρδιακή προσευχή, σύμμετρα προσεγμένη ζωή και διάθεση συμπαράστασης όπως το απαιτούν οι συγκυρίες από τον καθένα μας.

Καλή χρονιά σε όλους και λυσιτελέστερη για τις πληγές μας και τα βάσανά μας. Η αληθινή βίωση του παραδείσου που είχαν οι Παΐσιοι κάθε εποχής, “επικαιροποιημένη” σαν δική μας λαχτάρα και έμπρακτη αποζήτηση μετοχής, ας “εγγειοβελτιώσει” τούτη τη γη και την κοινωνία μας.

Πρωτοχρονιά του 2021
αποδέκτης της φιλότιμης καλοσύνης σας και ευχέτης διαπρύσιος
†ο Γουμενίσσης, Γεφύρας, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου Δημήτριος

Περισσότερα
Δείτε ακόμα