Γενικά

Σε «τροχιά» καταξίωσης τα μουσικά σύνολα του γυμνασίου Πολυκάστρου

Σε τροχιά καταξίωσης έχουν τεθεί τα μουσικά σύνολα του γυμνασίου Πολυκάστρου, που φέτος διανύουν την τρίχη σχολική περίοδο από συγκροτήσεώς των.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:
«Στο πλαίσιο της επιμόρφωσης (τμήματα πρόσθετης εκπαίδευσης) και των εξωδιδακτικών δράσεων για την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των μαθητών, του σχολείου μας από τον Οκτώβριο του σχολικού έτους 2012-13 και έως σήμερα οργανώθηκαν τα μουσικά σύνολα χορωδίας και ορχήστρας υπό την εποπτεία και γενική διεύθυνση του εκπαιδευτικού μουσικών σπουδών Παναγιώτη Αποστόλου με στόχους την καλλιέργεια των φωνητικών ικανοτήτων, της εκτέλεσης μουσικών οργάνων μέσα από τη μουσική πράξη, ώστε να έρθουν σε επαφή με μουσικά έργα τέχνης διαφόρων περιοχών και περιόδων.
Η επίσημη παρουσία των μουσικών μας συνόλων ξεκίνησε την 1η Μαρτίου του 2013 στην 5η πανελλήνια συνάντηση μουσικών χορωδιών στην Καρδίτσα, όπου διακριθήκαμε με το ειδικό βραβείο συμμετοχής στον 9ο διεθνή διαγωνισμό μουσικών συνόλων «Λ.Ντεντσα». Ο διαγωνισμός αυτός έλαβε χώρα στο Καστελλαμάρε Ντι Στάμπια στην Νεάπολη της Ιταλίας από 12 έως 17 Μαΐου 2014, όπου διακριθήκαμε με το 2ο βραβείο και προτάθηκε η συμμετοχή μας σε αντίστοιχο διαγωνισμό που θα λάβει χώρα το 2015 στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Επιπρόσθετα, τα μουσικά μας σύνολα θα συμμετάσχουν στην 7η πανελλήνια συνάντηση μουσικών χορωδιών στην Καρδίτσα το Μάρτιο του 2015 με πολυμελή αποστολή.
Ο διευθυντής Ανδρέας Λέφας και ο σύλλογος διδασκόντων εκπαιδευτικών ευχαριστούν τους μαθητές, των μουσικών συνόλων για την εξαιρετική συμμετοχή και διάκρισή τους, ευελπιστώντας στη συνέχιση της ακάματης προσπάθειας τους για γνώση και ψυχαγωγία. Προσδοκούμε η μοναδική εμπειρία που βίωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες να αποτελέσει κίνητρο στοχευόμενης ζήσης και προσωπικής εξέλιξης τους αλλά και έναυσμα συμμετοχής νέων μαθητών».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Συγχαρητήρια χωρίς ντροπή

Χωρίς ίχνος ντροπής ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Μηνάς Παπαδόπουλος απέστειλε συγχαρητήρια στον σφυροβόλο Κωνσταντίνο Ζάλτο γιά […]