Γενικά

Σε καραντίνα η δομή μεταναστών της Νέας Καβάλας μετά από κρούσμα κορωνοϊού σε έγκυο

Σε καραντίνα τίθεται με απόφαση των αρμοδίων αρχών πολιτικής προστασίας υγείας και μετανάστευσης η δομή φιλοξενίας πολιτών που έχουν αιτηθεί διεθνούς προστασίας της Νέας Καβάλας μετά από την ανεύρεση θετικού ασυμπτωματικού κρούσματος κορωνοϊού σε έγκυο άτομο της δομής.

Το περιστατικό αφορά νεαρή εγκυμονούσα κάτοικο της δομής, από αυτές που εγκαταστάθηκαν πρόσφατα σε αυτήν και διαγνώσθηκε στο νοσοκομείο του Κιλκίς, όταν αυτή μεταφέρθηκε να εξετασθεί με βάση τις προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης, αν και δεν εμφανίζει ιδιαίτερα συμπτώματα της νόσου.

Να θυμίσουμε ότι την Πέμπτη 7.5.20 είχαν ληφθεί προληπτικά από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ εξήντα δείγματα τα οποία βρέθηκαν αρνητικά στον κορωνοϊό στο σύνολο τους.

Εν τω μεταξύ στο Πολύκαστρο κυκλοφόρησαν φήμες, σύμφωνα με τις οποίες η κινητοποίηση για το κρούσμα νέου κορωνοϊού στην δομή φιλοξενίας Νέας Καβάλας αποτελεί “προπέτασμα καπνού”, προκειμένου να συνεχισθεί χωρίς αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας η τοποθέτηση προκατασκευασμένων οικίσκων στην δομή για “μόνιμη στέγαση φιλοξενουμένων”.

Ωστόσο, από εκπροσώπους των αρχών οι φήμες αυτές διαψεύσθηκαν κατηγορηματικώς ως ανυπόστατες και ψευδείς.

Για τον ίδιο λόγο σήμερα Πέμπτη παρέμειναν κλειστά τα δημοτικά σχολεία και το γυμνάσιο στα οποία φοιτούν μαθητές από την δομή φιλοξενίας όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και η ανακοίνωση του δήμου Παιονίας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα