Αγροτικά

Σε «επιφυλακή» χωρίς «μπλόκο» οι αγρότες στο τελωνείο Ευζώνων

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Οι αγρότες αποφάσισαν στην πανελλαδική σύσκεψη να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και να διοργανώσουν συλλαλητήριο με τα τρακτέρ στην Αθήνα.

Αρνητική όμως ήταν η απάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο αίτημα των αγροτών να κατέβουν με τρακτέρ στην Αθήνα.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε -κατόπιν αιτήματός τους- με αγρότες στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών τού μετέφεραν το αίτημά τους να κατέβουν την επόμενη Τρίτη με τρακτέρ στην Αθήνα.

Η απάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης ήταν αρνητική λέγοντάς τους κατά πληροφορίες ότι δεν συναινεί η κυβέρνηση με αυτό.

Οι αγρότες αναμένεται να κατευθυνθούν μαζικά προς την Αθήνα με αυτοκίνητα και πούλμαν.

Παράλληλα όσοι δεν κατέβουν στην Αθήνα και μείνουν στα «μπλόκα», θα πραγματοποιήσουν παράλληλες δράσεις σε τελωνεία και λιμάνια.

Και ένα από αυτά τα σημεία είναι και το τελωνείο των Ευζώνων όπου έχουν σταθμεύσει δεκάδες τρακτέρ από αγρότες του νομού μας αλλά και άλλες όμορες περιοχές εδώ και αρκετές ημέρες.

Υπενθυμίζεται, ότι στο εν λόγω σημείο έχουν μετακινηθεί πριν από δύο ημέρες και τρακτέρ από αυτά, που ήταν συγκεντρωμένα στην ανατολική είσοδο της πόλης του Κιλκίς από παραγωγούς της περιοχής του δήμου Κιλκίς.

«Συμβολικού χαρακτήρα»

Μία κίνηση με συμβολικό χαρακτήρα, όπως δήλωσαν στον «Μαχητή» δυο από τους πρωταγωνιστές των αγροτικών κινητοποιήσεων στον νομό μας, οι Θωμάς Καρυπίδης και Δημήτρης Βαφειάδης, η οποία έχει ως στόχο να δείξει το κλίμα ενότητας του παραγωγικού κόσμου σε ότι αφορά τις κινητοποιήσεις.

Αυτό, που απομένει είναι να δούμε τι μορφή θα λάβει η συμμετοχή στις δράσεις των διαμαρτυριών στον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων, όπου η έως τώρα παρουσία του «μπλόκου» δεν έχει δημιουργήσει ουσιαστικά προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων και όπου όλα δείχνουν ότι εάν τελικώς επιχειρηθεί κάποιος αποκλεισμός θα αφορά των τομέα των φορτηγών, με στόχο να αναδείξει την αναγκαιότητα «να ελέγχονται κατά τρόπο που να αποτρέπει πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού από προϊόντα του εξωτερικού που «βαφτίζονται» στην πορεία «ελληνικά», όπως έχουν καταγγείλει επανειλημμένως οι Έλληνες αγρότες.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Εντελώς αναμενόμενο

Τον Γιώργο Γεωργαντά βράβευσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού του, στο  «Κτήμα των Ευχών». […]

Ο δήμος Κιλκίς σε ρόλο… Πόντιου Πιλάτου διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες περιοχής Ηρώου

Νέα “επεισόδια” προστίθενται στο “σήριαλ” της αυθαίρετης διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες στην περιοχή του λόφου του Ηρώου, […]