Πολιτική

Σε εξέλιξη και στον νομό η εκστρατεία του ΚΚΕ ενάντια και στις δύο προτάσεις

Από την Τρίτη 30.7.15 το απόγευμα ξεκίνησαν οι περιοδείες και εξορμήσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με σκοπό την ενημέρωση των εργατών, των υπαλλήλων, των μικρών επαγγελματικών και αγροτών, των άνεργων και της νεολαίας του νομού για την θέση του ΚΚΕ γιά το δημοψήφισμα της προσεχούς Κυριακής.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:
«….Τα μέλη του κόμματος καλούν την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπροστά στην κάλπη να απορρίψουν όλους τους εκβιασμούς και με την στάση τους να πουν:
 ΔΕΝ διαλέγουμε αντιλαϊκά μέτρα – ΔΕΝ διαλέγουμε νέα «μνημόνια» – ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ τα ψευτοδιλήμματα.
 ΟΧΙ στην πρόταση ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ – ΟΧΙ στην πρόταση της κυβέρνησης, γιατί και οι δύο πτωχεύουν το λαό.
 Απαιτούμε αποδέσμευση από την λυκοσυμμαχία της ΕΕ με το λαό πραγματικά στην εξουσία.
Στην περιοχή της Παιονίας περιοδείες έγιναν σε Ευρωπό, στην Γουμένισσα και γύρω χωριά. Τα μέλη του ΚΚΕ στάθηκαν ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει τόσο πολύ για δημοκρατία, την πρόταση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα δεν δέχτηκε καν να τη συζητήσει στη Βουλή. Ενώ αναφέρθηκαν και στο γεγονός ότι από την στιγμή που η συγκυβέρνηση αναγνωρίζει το χρέος αλλά και την θέση της Ελλάδας στην Ε.Ε., αυτά και μόνο αρκούν ώστε ο λαός να συνεχίζει να «πληρώνει τον λογαριασμό» από κάθε είδους συμφωνία – «μνημόνιο».
Περιοδείες πραγματοποιήθηκαν ακόμα στα χωριά της Δοϊράνης, των Κρουσίων και γύρω από το Κιλκίς. Στις συζητήσεις που δειξήχθησαν αναδείχτηκε γιατί τόσο η πρόταση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όσο και η πρόταση των θεσμών – «Τριμερούς» οδηγούν σε νέα αντιλαϊκά μέτρα. Αξιοποίησαν το σχετικό άρθρο από το Ριζοσπάστη της Τρίτης 30 Ιουνίου, για να αποδείξουν ότι είτε βγει «ΝΑΙ» είτε «ΟΧΙ» από την κάλπη το αποτέλεσμα θα είναι «μνημόνια» και πάλι «μνημόνια», αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων, αλλαγές προς το χειρότερο στα εργασιακά και το ασφαλιστικό, παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις που θα επιβαρύνουν την τσέπη του λαού.
Βαρύτητα, οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, δίνουν στους εργασιακούς χώρους, τόσο του Δημοσίου, όσο και του ιδιωτικού τομέα, με εξορμήσεις που πραγματοποιήθηκαν και θα συνεχίσουν και το επόμενο διήμερο. Σ’ αυτούς τους χώρους αναδεικνύουν το γεγονός ότι η εκμετάλλευση, η εντατικοποίηση, η τρομοκρατία, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η απλήρωτη εργασία ζουν και βασιλεύουν και με τη λεγόμενη «κυβέρνηση της αριστεράς». Ζουν και βασιλεύουν διότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν ακούμπησε και ούτε έχει σκοπό να ακουμπήσει τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων. Ζουν και βασιλεύουν γιατί αυτοί είναι οι όροι της ανταγωνιστικότητας, οι όροι για να έρθει η ανάπτυξη. Ανάπτυξη για το κεφάλαιο και φτώχεια και εξαθλίωση για τους εργάτες.
Το επόμενο διήμερο θα συνεχιστούν οι εξορμήσεις στα χωριά του Γαλλικού, της Πικρολίμνης, του Χέρσου, του Πολυκάστρου και της Αξιούπολης, σε εργασιακούς χώρους, ενώ μέσα στην πόλη θα υπάρχουν ομάδες που θα διακινούν την πρόταση και το «ψηφοδέλτιο» του ΚΚΕ».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Τα αυτονόητα!

Διαβάζουμε τα δελτία τύπου που στέλνουν της τελευταίες ημέρες ο δήμος Κιλκίς και η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς κάνοντας αναφορά στην […]