Ειδήσεις Video

ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΙΛΚΙΣ

Γιά την προσπάθεια που καταβάλλεται να ενημερωθούν οι νέοι αγρότες στα θέματα της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), των προγραμμάτων ανάπτυξης 2014-2020 αλλά και των νέων τεχνολογιών και καινοτομιών στην γεωργία μίλησαν στην ιστοσελίδα maxitis.gr η συντονίστρια της ημερίδας, που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη το προσεχές Σάββατο 14.3.15 με τις παραπάνω θεματικές ενότητες Αννα-Μαρία Γιάντση, ο πρόεδρος της ένωσης νέων αγροτών νομού Κιλκίς Θεόδωρος Φυτανίδης και ο παραγωγός Κυριάκος Λαζαρίδης, ο υιός του οποίου είναι νέος αγρότης.

Όπως υπογράμμισαν η κ. Γιάντση και ο κ. Φυτανίδης η εν λόγω ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» (αίθουσα α’, περίπτερο 8 των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ-HELEXPO), είναι μία πρωτοβουλία που συνδιοργανώνεται από τις ενώσεις νέων αγροτών Κιλκίς, Ημαθίας και Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Είναι η δεύτερη κατά σειρά που πραγματοποιείται μετά την αντίστοιχη του Απριλίου του 2014, και, εκτός των άλλων, θα δώσει την δυνατότητα να διορθωθούν, στον βαθμό που είναι εφικτό, βεβαίως να γίνει κάτι τέτοιο, λάθη και παραλείψεις από τον εθνικό φάκελλο, τον οποίο έχει καταθέσει η χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση γιά την χάραξη της κοινής αγροτικής πολιτικής και σχετίζονται με τους νέους αγρότες.

Η ημερίδα, πέραν των θεμάτων ενημέρωσης από τους εξειδικευμένους εισηγητές, θα είναι «ανοικτή» σε διάλογο και συζήτηση γιά όλα τα θέματα που αφορούν τους νέους αγρότες καθώς όπως επεσήμαναν οι κκ Φυτανίδης και Λαζαρίδης, η νέα ΚΑΠ τους αντιμετωπίζει ουσιαστικώς «εχθρικά» και «αδικεί» σε σχέση με τους λοιπούς αγρότες, σε μία σειρά από θέματα, που σχετίζονται κυρίως με την πρόσβασή τους σε χρηματοδότηση και απόκτηση δικαιωμάτων από το εθνικό απόθεμα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα