Οικονομία

Καμμία αύξηση στα δημοτικά τέλη του 2015 στον δήμο Κιλκίς

Από τον δήμο Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η δημοτική αρχή Κιλκίς, συμμεριζόμενη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι δημότες, αποφάσισε να μην επιβάλει καμμία αύξηση στα δημοτικά τέλη για το οικονομικό έτος 2015.
Η απόφαση αυτή ελήφθη από την οικονομική επιτροπή και επικυρώθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς κατά την συνεδρίασή του την Δευτέρα 10.11.14.
Σύμφωνα με την σχετική εισήγηση που ανέπτυξε στο σώμα ο αντιδήμαρχος διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών Αιμίλιος Νικολαϊδης, διατηρούνται στα επίπεδα του 2014 τα τέλη:
-Καθαριότητας και φωτισμού,
-Αρδευσης,
-Νεκροταφείων,
-Διαφήμισης,
-Διέλευσης και χρήσης δικαιωμάτων διέλευσης και εγγυήσεων καλής εκτέλεσης,
-Χρήσης του συνεδριακού κέντρου
-Χρήσης του θεάτρου λόφου Αγ.Γεωργίου
-Χρήσης πρώην καπναποθήκης της «Αυστροελληνικής»
-Εισόδου στο σπήαλιο Αγίου Γεωργίου
-Εισόδου στο θερινό κινηματογράφο «Δημήτρης Ζωηρός»
-Τέλεσης πολιτικών γάμων
-Δικαιώματος βοσκής
-Οικοπέδων και κτισμάτων – συντελεστή οικοπέδων, συντελεστή τέλους ακίνητης περιουσίας (Τ.Α.Π.)
Ανέπαφος παραμένει ο φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων καθώς και το ημερήσιο ανταποδοτικό τέλος των προσερχόμενων στους χώρους των λαϊκών αγορών της πόλης του Κιλκίς, των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του δήμου Κιλκίς, επαγγελματιών και παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών.

Επίσης, αποφασίστηκε να μην επιβληθεί για το οικονομικό έτος 2015 το τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων και συναφών καταστημάτων και στα εκτός σχεδίου πόλεως και σε όλους τους οικισμούς του πρώην δήμου Κιλκίς καθώς και σε όλους τους οικισμούς των δημοτικών ενοτήτων, όπου δεν εφαρμόζεται το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού.

Με εισήγηση του κ. Νικολαϊδη μειώνεται κατά 15% το τέλος καθορισμού κοινόχρηστων χώρων με σκοπό να ανακουφιστούν οικονομικά οι επαγγελματίες του δήμου Κιλκίς, ενώ για λόγους ισοτιμίας, καθιερώνεται τέλος νεκροταφείων 5 ευρώ στους οικισμούς που περιλαμβάνονται στην δημοτική ενότητα Κιλκίς.
Ενεργοποιείται, ακόμη, για πρώτη φορά το τέλος διαμονής παρεπιδημούντων που αντιστοιχεί στο 0,5% επί του μισθώματος κλίνης στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Εν κατακλείδι, απαλλάσσονται από το τέλος άρδευσης (1,5 ευρώ ανά στρέμμα), το οποίο και καταργείται, οι δημότες της τοπικής κοινότητας Καστανιών που δε χρησιμοποιούν τις αρδευτικές παροχές του αρδευτικού δικτύου στο αγρόκτημα της εν λόγω τοπικής κοινότητος».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα