Αγροτικά

Σε δοκιμαστική λειτουργία το πληροφορικό σύστημα αιτημάτων πληρωμής

Σε δοκιμαστική λειτουργία βρίσκεται το τελευταίο 24ωρο το πληροφορικό σύστημα, που αφορά στην υποβολή αιτημάτων πληρωμής, τα οποία σχετίζονται με την υλοποίηση σχεδίων βελτίωσης.

Οι πληροφορίες, θέλουν την διαδικασία υποβολής αιτημάτων να είναι εφικτή μετά τις 20 Σεπτεμβρίου και αντιστοίχως τις πληρωμές να αρχίσουν από τα μέσα Οκτωβρίου.

Σημειώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το σύστημα υποβολής αιτημάτων πληρωμής στο ΠΣΚΕ θα είναι διαθέσιμο από σήμερα. Ωστόσο, η δοκιμαστική λειτουργία απαιτεί ένα διάστημα περίπου δέκα ημερών, προκειμένου να εξακριβωθούν και να επιλυθούν πιθανά τεχνικά ή άλλου είδους προβλήματα στο σύστημα.

Στην συνέχεια, θα ακολουθήσει η διαδικασία υποβολής των πρώτων αιτημάτων πληρωμής από τους ενδιαφερόμενους, ενώ η εκταμίευση σε πρώτο στάδιο αναμένεται εντός Νοεμβρίου.

Σημειώνεται, ότι η καθυστέρηση στο άνοιγμα της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής βάσης έχει να κάνει με τις πεπερασμένες δυνατότητες του εθνικού πληροφοριακού συστήματος εθνικών ενισχύσεων, και η λειτουργία του κατέστη εφικτή μετά από διαδοχικές παρεμβάσεις του υπουργού αγροτιτκής ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, ο οποίος σημειωτέον ότι έχει συνδράμει επανειλημμένως στην απεμπλοκή των σχεδίων βελτίωσης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα