Γενικά

Σε αργοπορημένη καταχώριση παλαιότερων κρουσμάτων ο σημερινός μεγάλος αριθμός του ΕΟΔΥ για τον νομό Κιλκίς

Αίσθηση προκάλεσε η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με την οποία οι μολυσμένοι με τον νέο κορωνοϊό ανέρχονται στους 102 στην περιφερειακή ενότητα του Κιλκίς, ανεβάζοντας την μέσα στις πρώτες θέσεις σε εθνικό επίπεδο.

Κάτι το οποίο δεν ανταποκρίνεται όμως στην πραγματικότητα, μιάς και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος εξ αυτών (εννενήντα) δεν αφορά ουσιαστικά την σημερινή καταγραφή, αλλά σχετίζεται με την αργοπορημένη ενσωμάτωση στα σχετικά στοιχεία του ΕΟΔΥ αθροιστικά από τις 24 Νοεμβρίου μέχρι σήμερα κρουσμάτων προερχομένων από κέντρο μοριακής εξέτασης της Θεσσαλονίκης, όπου προσήλθαν για να ελεγχθούν σχετικώς το διάστημα των δεκατεσσάρων συνολικά ημερών Κιλκισιώτες πολίτες.

Για το γεγονός αυτό, πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, θα προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις αύριο 8.12.20 και το τμήμα πολιτικής προστασίας της περιφερειακής μας ενότητας, έτσι ώστε να γίνει αντιληπτό ότι ο μεγάλος αντικειμενικά αριθμός των 102 κρουσμάτων σήμερα δεν αποτυπώνει την πραγματική διασπορά του ιού στην ενότητα του Κιλκίς, η οποία σε πραγματικούς αριθμούς ακολουθεί την γενικότερη πτωτική τάση σε πανελλαδικό επίπεδο.

Δήλωση αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη

Η ανακοίνωση για εκτόξευση του ημερήσιου αριθμού των κρουσμάτων σε 102 στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, η οποία – όπως απεδείχθη – οφείλεται σε ασύλληπτο λάθος ιδιωτικού εργαστηρίου στη Θεσσαλονίκη, κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών σε μία περίοδο κρίσιμη για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που αφορούν στην προστασία και την περαιτέρω θωράκιση της δημόσιας υγείας από τον αόρατο “εχθρό”, τον COVID-19.

Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο την περίοδο που διανύουμε να προκαλείται αναστάτωση στην τοπική κοινωνία από παραλείψεις, λάθη ή και αμέλεια υπευθύνων, οι οποίοι καλούνται να επιτελούν – πρωτίστως – με υπευθυνότητα, έργο υψίστης κοινωνικής σημασίας.

Το εργαστήριο καθυστέρησε να κοινοποιήσει στον ΕΟΔΥ αποτελέσματα ελέγχων που διεξήγαγε από τις 24 Νοεμβρίου μέχρι και χθες (7 Δεκεμβρίου) και το έπραξε αθροιστικά, με αποτέλεσμα, οι έλεγχοι των ημερών αυτών να δώσουν 94 από τα 102 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της 7ης Δεκεμβρίου. Πρόκειται για περιστατικό το οποίο καθιστά, τουλάχιστον, επιτακτική την ανάγκη διενέργειας έρευνας προκειμένου να αποκατασταθεί η αξιοπιστία των αρμόδιων φορέων και η εμπιστοσύνη των πολιτών.

Στη μάχη κατά του COVID-19 δεν περισσεύει κανείς. Γι’ αυτό όλοι, φορείς και πολίτες καλούμαστε να είμαστε συνεπείς και υπεύθυνοι, με στόχο να αντιμετωπίσουμε τις τεράστιες προκλήσεις της πρωτοφανούς αυτής πανδημίας και να εξέλθουμε από αυτή την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση.

Πέρα από την επίρριψη ευθυνών ή τον εντοπισμό ενδεχόμενων ολιγωριών, ζητούμενο παραμένει η εγρήγορση, η σοβαρότητα, η πειθαρχία. Επαναλαμβάνουμε ότι δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού, στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Την ίδια στιγμή, όμως, δεν υπάρχει περιθώριο αδικαιολόγητης πρόκλησης έντονης ανησυχίας στην τοπική κοινωνία από ανεύθυνες συμπεριφορές. Η συστράτευση όλων στον αγώνα κατά της πανδημίας είναι απαραίτητη για να βγούμε νικητές.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]