Πολιτισμός

1980 – 2020 Σαράντα χρόνια “Τέχνη” Κιλκίς

40 χρόνια πολιτισμού

40 χρόνια παρουσίας

Σταχυολογώντας το φωτογραφικό υλικό για τη δημιουργία ενός ενδεικτικού (επιφυλασσόμαστε να προστεθούν στην πορεία και όσοι/ες ξεχάσαμε ή δεν κατέστη δυνατό να βρούμε ευκρινές υλικό) βίντεο ανθρώπων των γραμμάτων και της τέχνης που φιλοξενήθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την ΤΕΧΝΗ Κιλκίς, νοιώθει κανείς να πλημμυρίζει με συναισθήματα ανάκατα.

Η συγκίνηση διαδέχεται το θαυμασμό, η μνήμη διαδέχεται τη νοσταλγία μα πάνω από όλα νοιώθει κανείς περήφανος για το εντυπωσιακό αποτέλεσμα της όμορφης προσπάθειας συνανθρώπων μας, που με αγάπη για τον πολιτισμό, διάθεση προσφοράς και κυρίως ταπεινότητα πέτυχαν να αναδείξουν το Κιλκίς σε σημαντικό πυρήνα πολιτιστικής ανασεμιάς.

Και δεν ήταν λίγες οι φορές που το νοσταλγικό κλάμα αποδείχθηκε λυτρωτικό σε αυτή την αναδρομή που είναι ή ίδια η ζωή της πόλης, τα πολιτιστικά χνώτα της που ζέσταναν τις ψυχές μας και όξυναν τη σκέψη μας, η ίδια η ζωή μας.

Και ποιοι δεν πέρασαν από την ΤΕΧΝΗ μας, αφήνοντας μέσα από το λόγο και το έργο τους πεδία σκέψης, προβληματισμού, ψυχαγωγίας.

Πόσα παιδιά, έφηβοι, ενήλικες αποτέλεσαν ευήκοο ακροατήριο, πρόθυμο να μάθει, να αμφισβητήσει, να συνομιλήσει με ανθρώπους του πνεύματος, ειδικά στα πρώτα λειτουργίας της ΤΕΧΝΗΣ, όταν το τοπίο στην πόλη ήταν πολιτιστικά και καλλιτεχνικά άνυδρο.

Ένα μεγάλο, από καρδιάς, ευχαριστώ σε όσους την τίμησαν με την παρουσία τους.

Υπόσχεση για το μέλλον: Συνεχίζουμε !

https://www.facebook.com/watch/?v=379918000082498

Περισσότερα
Δείτε ακόμα