Εκπαίδευση

Εισαγωγή στους αυτοματισμούς και Ρομποτική στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς στα πλαίσια της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία (ΦΕΚ 2494Β’, 23.6.20) προχωρά στη δημιουργία ομίλων αριστείας, δημιουργικότητας και καινοτομίας, διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο τους ορίζοντες και αξιοποιώντας στο έπακρο της δεξιότητες των μαθητών. Ήδη έχουν κατατεθεί και εγκριθεί εννιά (9) προτάσεις για υλοποίηση.

Οι όμιλοι απευθύνονται στους μαθητές του σχολείου αλλά και των σχολείων της ευρύτερης περιοχής του Κιλκίς και υλοποιούνται μετά την λήξη των μαθημάτων μια ή δύο φορές εβδομαδιαία. Η θεματολογία χαρακτηρίζεται από πρωτοτυπία και είναι στενά συνδεδεμένη με τα ενδιαφέροντα των μαθητών.

Για το σκοπό αυτό εντός των προσεχών ημερών θα αναρτηθεί σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος όπου θα περιγράφονται με λεπτομέρεια οι διαδικασίες.

Εισαγωγή στους αυτοματισμούς και την Ρομποτική με χρήση του μικροεπεξεργαστή Arduino.

Ο όμιλος εισάγει τους μαθητές στις νέες τεχνολογίες και στην επιστήμη μέσω του STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Ο στόχος είναι οι μαθητές να αποκτήσουν δεξιότητες επίλυσης προβλήμάτων της καθημερινότητας με χρήση αυτοματισμών ,με προγραμματισμό του μικροεπεγεργαστή

Arduino καθώς και να μάθουν να δημιουργούν κυκλώματα με μικροεπεξεργαστή με εφαρμογές στη Ρομποτική και τη χρήση αισθητήρων.

Περισσότερα

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων (voucher) για τους Βρεφικούς, Παιδικούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ

Ξεκίνησε από χθες Πέμπτη και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 1η Αυγούστου η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων […]

Δείτε ακόμα