Πολιτική

«Ο ρόλος των ΕΔ είναι να προστατεύει την χώρα, όχι μία χούφτα καπιταλιστών»

Την ριζική αντίθεσή τους στην συμμετοχή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε σχεδιασμούς και επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, διαδήλωσαν μέλη και υποστηρικτές της Ελληνικής Επιτροπής γιά την Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΔΥΕ), της Επιτροπής Ειρήνης Κιλκίς της ΟΓΕ, του συλλόγου γυναικών Κιλκίς και φορέων προσκειμένων στο πανεργατικό αγωνιστικό μέτωπο (ΠΑΜΕ) σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο Χατζηϊωάννου της Νέας Σάντας και στην πλατεία Ειρήνης Κιλκίς.
Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 7.6.15.
Στην ομιλία του στον χώρο έξω από την πύλη του στρατοπέδου Χατζηϊωάννου ο κεντρικός ομιλητής Κώστας Κρομμύδας τόνισε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«….Το αντιιμπεριαλιστικό – φιλειρηνικό κίνημα έχει καθήκον να εντείνει την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, συντονισμένα με το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Ο αγώνας για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες χρειάζεται να συνδεθεί και να συντονιστεί με την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις αιτίες και το σύστημα που τους γεννούν. Παρά τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες ζούμε, αρνούμαστε και δε θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η νεολαία μας, τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας σε “κρέας για τα κανόνια” των ιμπεριαλιστών.
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, για να μη μετατραπούν οι Έλληνες φαντάροι σε μισθοφόρους, που θα τους στέλνει η άρχουσα τάξη της χώρας μας, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, σε ιμπεριαλιστικές αποστολές ενάντια σε άλλους λαούς, για να σκοτώνουν και να σκοτώνονται για τα άνομα συμφέροντά της, για να αυγαταίνουν ακόμη περισσότερο τα άνομα πλούτη της».
Από την Νέα Σάντα, σε αυτοκινητοπομπή, οι διαδηλωτές μετέβησαν στο Κιλκίς και κατευθύνθηκαν στην κεντρική πλατεία Ειρήνης, όπου και πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση.
Η διαδήλωση ξεκίνησε με μελωδίες της νεοσύστατης χορωδίας του συλλόγου γυναικών Κιλκίς ενώ μικρό κορίτσι απήγγειλε το μελοποιημένο από Θάνο Μικρούτσικο ποίημα του Ναζίμ Χικμέτ «Αν η μισή μου καρδιά». Νωρίτερα, σε ένα κομμάτι χαρτί, η μικρή έστελνε το δικό της μήνυμα για την ειρήνη, όπως την βλέπουν τα παιδικά της ματάκια.
Κεντρικός ομιλητής ήταν το μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Κιλκίς που είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«….Με τη σημερινή κινητοποίηση δίνουμε το στίγμα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ότι απαιτούμε να ζούμε ειρηνικά με όλους τους λαούς του κόσμου. Λέμε με όλη τη δύναμή μας ότι όλοι οι λαοί έχουμε το ίδιο πρόβλημα, ότι είμαστε αυτοί που παράγουμε τον πλούτο αλλά τον καρπώνονται μια χούφτα εκμεταλλευτές. Ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων είναι για να προστατεύει τα σύνορα της χώρας και όχι να προστατεύει τα συμφέροντα μιας χούφτας καπιταλιστών. Για αυτό απαιτούμε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να επιστρέψουν τα παιδιά μας από τα μέτωπα της Μέσης Ανατολής, της Σερβίας και όπου αλλού υπάρχουν. Να κλείσουν οι βάσεις που διευκολύνουν τις αμερικανικές επεμβάσεις. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών…».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα