Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Το «ράβε-ξήλωνε» …καλά κρατεί!

Δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του πεζοδρομίου της συμβολής των οδών Μητροπολίτου Χαρίτωνος και Μητροπόλεως, στο πλαίσιο του έργου της ανάπλασης της περιοχής «Κήπου»-πάρκου, και …να ‘το πάλι «ξηλωμένο» γιά την εκτέλεση έργων από τον ΟΤΕ!
Πριν λίγο καιρό, και ενώ είχαν προχωρήσει οι εργασίες διαμόρφωσης σημείων της εν λόγω περιοχής, τα σημεία αυτά τα …«ξαναχάλασαν», γιά την εκτέλεση έργων της ΔΕΗ!
Ετσι, εν τέλει 2014 το …«προαιώνιο» νεοελληνικό φαινόμενο του «ράβε-ξήλωνε» …καλά κρατεί!
Τις ανησυχίες επιτείνει το ότι το συγκεκριμένο έργο, εξ αιτίας αυτών των «ράβε-ξήλωνε» όλο «αποπερατώνεται» και όλο «σκαλώνει» επειδή η «αποπεράτωσή» του «πηγαίνει» από αναβολή σε αναβολή, με τις σχετικές προθεσμίες να «πηγαίνουν» από παράταση σε παράταση!
Οπότε εύλογα τα ερωτήματα, από όπου και αν διατυπώνονται, όχι μόνο γιά τα …συνήθη «ράβε-ξήλωνε» αλλά και για την ίδια την πορεία του πολυδιαφημισμένου έργου της ανάπλασης της περιοχής «Κήπου»-πάρκου.
Ενα από αυτά τα ερωτήματα απευθύνεται προς τους νυν και μέλλοντες άρχοντες: Τους «ικανοποιεί» η διαιώνιση αυτής της επιζήμιας γιά τα οικονομικά του τόπου νοοτροπίας;
Μοιραίως δε ακολουθεί το επόμενο: Αυτοί, οι οποίοι επαγγέλλονται, δηλαδή υπόσχονται, «αλλαγή νοοτροπιών», με «προγραμματισμό», «μεθοδικότητα» και, εν τέλει, «ποιότητα ζωής» έχουν κατά νου κάτι «χειροπιαστό», όσον αφορά στην εφαρμογή όλων αυτών ως προς την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου φαινομένου;
Τουλάχιστον ας μην λησμονούν, ότι η σημερινή καθημερινότητα του πολίτη έχει αλλάξει ριζικώς τον τρόπο σκέψης του, έτσι που πλέον να μην «τρώει» εύκολα το κάθε «παραμύθι».
Και γι’ αυτόν δεν «μετρά» πλέον το τι λέγει ο κάθε νυν ή μέλλων τοπικός άρχων γιά το «ράβε-ξήλωνε» αλλά η συνέπειά του μεταξύ των λόγων και των έργων.
Ας μην υποτιμούν λοιπόν, οι τοπικοί άρχοντες και, κατά μείζονα λόγο, ας μην «προσπερνούν» το πρόβλημα του «ράβε-ξήλωνε», αν θέλουν να μην το βρουν μποστά τους.
Διότι σήμερα η μη τήρηση διακηρύξεων και υπεσχημένων δεν περνά χωρίς συνέπειες.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Περισσότερα

Φωτοσχόλιο

Από την αθλητική δράση με θέμα “Παραολυμπιακά και άλλα” στην Αξιούπολη

Άμεση ανταπόκριση

Μία πολύ ιδιαίτερη και ξεχωριστή αθλητική εκδήλωση με τίτλο «Παραολυμπιακά και άλλα» διοργάνωσε πριν από μερικές ημέρες ο δήμος Παιονίας […]

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]

Δείτε ακόμα