Ελλάδα

Ραντεβού στο ΚΕΠ για πιστοποιητικά με… βιντεοκλήση

Από το σπίτι τους, χωρίς να μετακινηθούν έχουν πλέον τη δυνατότητα οι κάτοικοι των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης – και όχι μόνο – να επικοινωνήσουν με το ΚΕΠ του δήμου για να λάβουν πιστοποιητικά και βεβαιώσεις που δεν χρειάζονται προσκόμιση δικαιολογητικών.

Πλέον, μέσω βιντεοκλήσης ή τηλεδιάσκεψης οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, τα άτομα με κινητικά και άλλα προβλήματα, που συνήθως αδυνατούν να μετακινηθούν, μπορούν να ζητούν από το ΚΕΠ την έκδοση συγκεκριμένων πιστοποιητικών ή βεβαιώσεων, όπως π.χ. πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, ποινικό μητρώο, βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, ή δημοτική ενημερότητα.

Αυτό που πρέπει να κάνουν πρώτα από όλα είναι να διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή, στη συνέχεια να μπουν στην ηλεκτρονική πύλη του δημοσίου Gov.gr και να αναζητήσουν την εφαρμογή του mykeplive. Με την είσοδο τους στην εφαρμογή θα δουν να εμφανίζονται θεματικά πεδία, συγκεκριμένα 52 στον αριθμό, που αφορούν σε πράξεις για τις οποίες θέλουν να εξυπηρετηθούν και για τα οποία δεν χρειάζεται η προσκόμιση δικαιολογητικών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Περισσότερα
Δείτε ακόμα