Αγροτικά

«Πυρά» ΑΣ Κιλκίς κατά της αγροτικής πολιτικής και την «παράκαμψή» του

Με …τον δικό του τρόπο εκφράζει την εναντίωσή του στην εφαρμοζόμενη αγροτική πολιτική ο νέος αγροτικός συνεταιρισμός Κιλκίς «Νέα Ενωση», με αφορμή και το ότι το γενικό πλαίσιό της τον «παρακάμπτει».

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Ο νέος αγροτικός συνεταιρισμός Κιλκίς, «Νέα Ενωση», με απλό και κατανοητό τρόπο θέλει να εκφράσει, εκ μέρους των μελών του αλλά και των παραγωγών, την αγανάκτηση και την θλίψη για την αδιαφορία φορέων, ηγετών και ηγεσιών του τόπου διότι κανένας δεν κατάλαβε στην βάση του το θέμα της φετινής χρονιάς σε ό,τι αφορά την παραγωγή σιτηρών στον νομό μας και κανένας δεν το ανέπτυξε γι’α απτά αποτελέσματα.

Δίνουμε ένα παράδειγμα για ν’ αναλύσουμε τι έχει συμβεί σε έναν παραγωγό στον τόπο μας.
Ας υποθέσουμε, ότι κάποιος παραγωγός έχει πενήντα στρέμματα και έχει καλλιεργήσει σιτάρι. Με τις συνθήκες που επικράτησαν φέτος σε ό,τι αφορά στον καιρό και τα φαινόμενα, αυτός ο παραγωγός πήρε, μ.ο, 70 kgr σιτάρι και η τιμή του είναι 0,15 ευρώ το στρέμμα δηλαδή 10,5 ευρώ το στρέμμα, επί 50 στρέμματα 525 ευρώ.

Άντε τώρα να εξηγήσεις τι σημαίνει αυτό. Μηχανήματα, πετρέλαια, λιπάσματα, αβαρίες, αύξηση πρώτων υλών και δεν θα υπολογίσουμε κόπο, μεροκάματα δηλαδή, αγώνα και τις αγωνίες.

Ο συγκεκριμένος παραγωγός είναι απελπισμένος. Δεν μπορεί να ξανακαλλιεργήσει φέτος. Είναι εγκαταλελειμμένος απ’ όλους και μόλις τον ανακαλύπτουν στην εγκατάληψή του του λένε: «Καλώς τον που σε βρήκαμε. Άκου, λοιπόν, σου κόβουμε τα πετρέλαια, αυξάνουμε τις πρώτες ύλες και που ήσουν μέσα στην εγκατάλειψή σου, από το πρώτο EURO φόρο 13% ή 23% ή 29% θα δούμε πόσο αλλά μη χαθείς να σε βρούμε.

Και που είναι φρόνιμη η χώρα κινδυνεύει και πρέπει να δώσεις. Και αν δεν έχεις να δώσεις δώσε το χωράφι σου.

Αυτός είναι ένας καλός σχεδιασμός για σένα και μάλιστα τώρα σου παρέχουμε και κέντρα εξυπηρέτησης αγροτών που για να πάρεις κάτι από επιδοτήσεις πρέπει να πληρώσεις τα μισά από αυτά που πήρες για να κάνεις την δήλωσή σου. Και πρόσεξε αν γίνει κάποιο λάθος θα πληρώσεις άλλα τόσα δηλαδή ….όλα.

Και που είσαι θα πάς όπου σου λέμε εμείς όχι στην «Νέα Ένωση» για την δήλωσή σου διότι αυτοί δεν είναι στο σύστημα της νόμιμης και «παράνομης κονόμας» εις βάρος σου».
Αυτοί σου παρέχουν δωρεάν την υπηρεσία αλλά τους αποκλείουμε από το σύστημα διότι δεν ξέρουν να τα ”οικονομάνε” σε βάρος σου.

Βρε καλώς τα παιδιά που ενδιαφέρονται για την παραγωγή και τον παραγωγό, που άλλα έλεγαν τον Μάρτιο του 2014 στην Βουλή (ερωτήσεις Αποστόλου – Κοδέλα) και άλλα κάνουν τώρα που έγιναν υπουργοί.

Καλώς τα παιδιά, κόμματα, βουλευτές, περιφέρειες, δήμοι που μπήκαν μπροστά και με ανακοινώσεις μπήκαν μπροστά να στηρίζουν παραγωγούς.

Αυτά γι’ αρχή, αργότερα από το δικό μας μετερίζι και στον σκοπό μας για υγιές συνεταιριστικό κίνημα με κανόνες, με αρχές, με αξιοπρέπεια για το καλό του παραγωγού που θα είναι κοντά μας γιατί θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είναι κοντά μας αφού με τις πράξεις μας καθημερινώς θα δείχνουμε ότι έχουμε λόγο ύπαρξης αφού υπάρχουν οι παραγωγοί».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του βουλευτή ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων