Γενικά

«Πυκνώνουν» οι καταλήψεις σχολείων με βασικά αιτήματα την προαιρετική χρήση της μάσκας

«Πυκνώνουν» οι καταλήψεις σχολείων του νομού, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων των μαθητών τους κατά της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας εν ώρα μαθήματος αλλά και για κενά, τα οποία, όπως υποστηρίζουν, υφίστανται στο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 22-9-20, και έως την ώρα σύνταξης του παρόντος, τελούσαν υπό κατάληψιν το 1ο ΓΕΛ Κιλκίς, το 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς, το 2ο γυμνάσιο Κιλκίς, το ΓΕΛ Σ.Σ. Μουριών, το γυμνάσιο και λύκειο Ν.Αγιονερίου, το ΕΠΑΛ Αξιούπολης, το γυμνάσιο Αξιούπολης, το ΓΕΛ Γουμένισσας και το γυμνάσιο Γουμένισσας.

Σε όλες τις περιπτώσεις έχουν διατυπωθεί λόγοι των καταλήψεων και αιτήματα, γιά τα οποία αυτές γίνονται, που συνοψίζονται στα εξής:

– Ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας εν ώρα μαθήματος. Ζητείται να γίνει προαιρετική.

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας από τα παιδιά των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων.Ζητείται να μην την φορούν καθόλου.

– Να εφοδιασθούν τα σχολεία με τον απαραίτητο εξοπλισμό (θερμόμετρα, ποδιές, αντισηπτικά) γιά συστηματικό έλεγχο και σωστή ανίχνευση σε περιπτώσεις υποψίας τυχόν υπάρξεως κρούσματος.

– Να μειωθεί στους 15 ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα.

Αναφερθείς στο θέμα των καταλήψεων, ύστερα από σχετική ερώτηση του δημοσιογραφικού συγκροτήματος του «Μαχητή», ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς Θεόδωρος Χριστοφορίδης δήλωσε, ότι η διεύθυνση προβαίνει, όπως επιβάλλεται από την κειμένη νομοθεσία, σε συμβουλευτικές παρεμβάσεις προς τους μαθητές, αλλά και, πολύ περισσότερο, στους γονείς και τους φορείς τους, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα του να παραμένουν τα σχολεία σε κάθε περίπτωση ανοικτά, ώστε, παρά τις όποιες εκάστοτε συγκυριακές δυσκολίες, να παραμένει ανεπηρέαστη η εκπαιδευτική διαδικασία.

«Ανικανότητα»
Στο θέμα παρενέβη η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – «Προοδευτική Συμμαχία» Ειρήνη – Ελένη Αγαθοπούλου, με την ακόλουθη δήλωση:«Η ανικανότητα της κυβέρνησης, και συγκεκριμένα του υπουργείου παιδείας, στην διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία έχει οδηγήσει στα εξής αποτελέσματα, μία εβδομάδα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς:

Δεκάδες σχολείων να παραμένουν κλειστά, λόγω κρουσμάτων, και άλλα να παραμένουν κλειστά λόγω καταλήψεων, με τον κατάλογο να μεγαλώνει καθημερινώς.

Η κ. Κεραμέως οφείλει να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν της τα αιτήματα γονέων, μαθητών, συνδικαλιστικών φορέων και του πολιτικού κόσμου, γιά να μην χαθεί η σχολική χρονιά.

-Πέντε μαθητές/ριες ανά τάξη
-Ένας μαθητής/ρια ανά θρανίο
-Προσλήψεις εκπαιδευτικών
-Προσλήψεις καθαριστριών

Η δημόσια παιδεία δεν μπορεί να είναι ο «παιδότοπος» της κυβέρνησης! Ας σταματήσει η στοχοποίηση των νέων και ας αναλάβει το υπουργεί παιδείας τις ευθύνες του!».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα