Αγροτικά

Προχωρεί η διευθέτηση των θεμάτων που ανέκυψαν στην διαδικασία αναμόρφωσης των δασικών χαρτών

Ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης και βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς, συναντήθηκε με τον υφυπουργό περιβάλλοντος Νικόλαο Ταγαρά, προκειμένου να συζητήσουν ζητήματα, που ανέκυψαν στην περιφερειακή ενότητα Κιλκίς κατά την διαδικασία ανάρτησης των κτηματολογικών στοιχείων και της εν εξελίξει αναμόρφωσης των δασικών χαρτών.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του Ελληνικού Κτηματολογίου καθώς και ο ανάδοχος του έργου της κτηματογράφησης γιά το Κιλκίς.

Συμφωνήθηκε, ότι δεν πρέπει να γίνονται εσφαλμένες ερμηνείες της κειμένης νομοθεσίας, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την άσκοπη ταλαιπωρία των δικαιούχων, όταν το δικαίωμα τους είναι απολύτως ξεκάθαρο με βάση προηγηθείσες διοικητικές πράξεις.

« …Αποφασίσθηκε να τεθεί σε απόλυτη προτεραιότητα η εξέταση όλων των δυνατοτήτων, που υπάρχουν, και να δοθούν αμέσως οι σχετικές κατευθύνσεις, προκειμένου να παταχθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, που προσθέτουν άσκοπο φόρτο και ανασφάλεια στους πολίτες…», όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση με τους αρμοδίους φορείς στο Κιλκίς, προκειμένου να διευκρινισθούν με επίσημο τρόπο τα όποια ζητήματα έχουν ανακύψει και, παράλληλα, να γίνουν γνωστές οι κατευθύνσεις, που θα δώσει το υπουργείο περιβάλλοντος και ενέργειας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]