Ειδήσεις Video

Θ.ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ-Σ.ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΩΝ

Για τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σταβλισμένοι προβατοτρόφοι στην περιφερειακή μας ενότητα μίλησαν στον “Μαχητή” δύο εξ αυτών.

Ο Μεταλλικιώτης δεύτερης γενιάς κτηνοτρόφος Στέλιος Ορφανίδης και ο Μικροδασιώτης Θωμάς Καρυπίδης.

Ενας κλάδος της κτηνοτροφίας που σταδιακά συρρικνώνεται όπως δείχνουν τα σχετικά στοιχεία όχι μόνον στον νομό μας αλλά σε ολη την χώρα σε ποσοστά που αγγίζουν το 17% με βάση τα δεδομένα του 2016 σε σχέση με το 2015.

Μία πτώση που σχετίζεται όπως τόνισαν αμφότεροι κυρίως σε τρείς παράγοντες.

Πρώτον το υψηλό κόστος για την υλοποίηση μιας επένδυσης τέτοιου τύπου, που αποθαρρύνει την εισδοχή νέων στον κτηνοτροφικό κλάδο, παρά τα χρηματοδοτούμενα σχετικά ευρωπαϊκά προγράμματα, δεύτερο και ουσιαστικότερο τις χαμηλές εμπορικές τιμές γάλακτος και πρόβειου γάλακτος και τρίτον τις υψηλές φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές που εχουν επιβληθεί από κυβερνητικής πλευράς στον κλάδο.

Περισσότερα και αναλυτικότερα για οσα αφορούν αυτόν τον πολύ σημαντικό για την τοπική οικονομία και κοινωνία κλάδο στον οποίο δραστηριοποιούνται κοντα στους χίλιους συμπατριώτες μας συμπεριλαμβανομένων και οσων εκτρέφουν γίδια, αλλά και για το τι συμβαίνει με την παραγωγή φέτας και αλλων γαλακτο κομικών προ’ι’οντων παρακολουθείστε στο βίντεο της συνέντευξης που έδωσαν στον δημοσιογράφο Ευάγγελο Αποστολίδη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα