Κοινωνία

Πρωτοβουλία δημοτικής αρχής Κιλκίς στήριξης του Ε.Σ.Υ. έναντι του Covid -19

Με αίσθημα αυξημένης ευθύνης έναντι της πανδημίας του Covid-19, που έχει διαπεράσει απειλητικά το σώμα της παγκόσμιας κοινωνίας, και θέλοντας να στείλει ισχυρό μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης και ενότητας σε όλους όσοι μάχονται καθημερινά για το δώρο της ζωής, η δημοτική αρχή Κιλκίς ανέλαβε πρωτοβουλία υποστήριξης ενεργειών που ενισχύουν το εθνικό σύστημα υγείας.

Πρώτος από όλους, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει το 50% των τακτικών οικονομικών του αποδοχών δύο μηνών, Μαρτίου και Απριλίου, στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, συντασσόμενος με τη σχετική πρόταση του προέδρου της ΚΕΔΕ που αφορά τους δημάρχους της χώρας.

Στην οικονομική προσπάθεια που καταβάλλεται για ουσιαστική θωράκιση των δομών του ΕΣΥ συμμετέχουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης “Κιλκίς Μπροστά”.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς Παύλος Θωμαϊδης, οι αντιδήμαρχοι Ιωάννης Χατζηαποστόλου, Γεώργιος Μπαλάσκας, Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα, Θεμιστοκλής Κοσμίδης, Ανέστης Πογέλης, Κωνσταντίνος Πουντζουκίδης , Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης, ο γενικός γραμματέας του δήμου Κιλκίς Νικόλαος Ιντζέλης, οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτριος Κυριακίδης, Βλάσιος Κουρτίδης, Κωνσταντίνος Παπακώστας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γεώργιος Κεμανίδης, Χαρίλαος Ξενιτίδης, ο πρόεδρος του οργανισμού αθλητισμού, πολιτισμού, περιβάλλοντος, παιδικών – βρεφονηπιακών σταθμών Δημήτρης Θεοδωρίδης, η πρόεδρος της ΚΔΕΚ Χρυσή Σοφού, ο πρόεδρος των σφαγείων Βασίλης Παμπορίδης, προσφέρθηκαν να συγκεντρώσουν ένα οικονομικό ποσό, το οποίο θα διατεθεί για την αγορά υγειονομικού υλικού που θα καλύψει επείγουσες ανάγκες του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς.

Ανάλογη πρωτοβουλία θα αναληφθεί και στο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς μετά από συνεννόηση με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Το Κιλκίς και οι αυτοδιοικητικοί του λειτουργοί βρίσκονται καθημερινά στις επάλξεις για να φανούν χρήσιμοι και αποτελεσματικοί στο συνάνθρωπο, για να θεραπεύσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο χρόνιες ανεπούλωτες πληγές του Ε.Σ.Υ. βάζοντας Μπροστά το αγαθό της δημόσιας υγείας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Άνιση μεταχείριση

Η «Τέχνη» είχε ζητήσει από τον δήμο την διάθεση του συνεδριακού κέντρου το Σάββατο 27 ή Κυριακή 28.5.23 γιά την […]