Προτομή γιά τον Στελάρα

Κιλκισιώτικες κουβεντούλες /

«Φωνές σαν του Στέλιου Καζαντζίδη βγαίνουν κάθε πεντακόσια χρόνια”, είχε πει γιά τον μέγιστο βάρδο του ελληνικού τραγουδιού ο αξεπέραστος Μάνος Χατζιδάκις.

Εδώ στο Κιλκίς δεν χρειάζεται να… περιμένουμε τόσο, γιά να αποδώσουμε την τιμή, που αξίζει στον Στελάρα, έστω και στην μνήμη του πλέον, τοποθετώντας προτομή του σε επίκαιρο σημείο.

Άλλωστε, υπάρχει και ο «ειδικός» λόγος, καθώς ο αείμνηστος ερμηνευτής συνδεόταν, με συγγενικούς δεσμούς, με το Λεκανοπέδιο των Μουριών, και δη τον Ροδώνα.

Σε σχέση με αυτήν την παράμετρο, έχουμε ήδη καθυστερήσει αρκετά, καθώς πέρασαν κιόλας εικοσιένα χρόνια από τότε που ο Στέλιος Καζαντζίδης «έφυγε» όχι στα επίγεια «ξένα», αλλά στις ουράνιες πολιτείες».

Νυν και πρώην διοικούντες του δήμου Κιλκίς, νυν και πρώην βουλευτές, νυν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι και νυν και πρώην παράγοντες του τομέα του πολιτισμού έχουν τον λόγο, με εμάς να παρακαλούμε «γιά τις δικές τους ενέργειες», κατά τον πάγιο επίλογο υπηρεσιακών εγγράφων και κειμένων επιστολών».

Όλα τα ανωτέρω προέρχονται από τους φίλους του πρώην φυλακίου Ταβουλάρη Μεγάλης Στέρνας, όλους θαυμαστές του Καζαντζίδη και θιασώτες της καλλιτεχνικής παρακαταθήκης του, που κρατούν «άσβεστη την φλόγα» της μνήμης του.

Η στήλη, όπως σε πολλές άλλες περιπτώσεις παρατηρήσεων προερχομένων από αναγνώστες του «Μαχητή», απλώς… προσυπογράφει.

Περισσότερα

Να βρεις μιμητές

Μία από τις ευχάριστες “νότες” της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 23.1.23 υπήρξε αναμφιβόλως η παρουσία πολυμελούς ομάδας […]

Το φλουρί στον πρόεδρο

Το απόγευμα της Τρίτης 31.1.23, λίγο πριν την έναρξη της 2ης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας κόπηκε η καθιερωμένη βασιλόπιτα. […]

Και «καμμένες» και… άσβηστες

Μάλλον δεν συνιστά και την καλύτερη τιμή στην μνήμη του θρύλου του αντάρτικου του Πόντου Ευκλείδη Κουρτίδη… ο φωτισμός του […]

Δείτε ακόμα