Αθλητισμός

Πραγματικότητα η πρώτη πλήρης ομάδα ενόργανης γυμναστικής στην ΠΕ Κιλκίς

H πρώτη στον νομό πλήρης ομάδα ενόργανης γυμναστικής ενεργοποιήθηκε από τον νεοσύστατο σύλλογο «Ολυμπιακή Φλόγα».

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

« … Η πρώτη πλήρης ομάδα ενόργανης γυμναστικής από τον νομό Κιλκίς αγωνίστηκε στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος δ΄ κατηγορίας παγκορασίδων μέσω του σωματείου «Ολυμπιακή Φλόγα» του Κιλκίς.

Οι αθλήτριες του σωματείου Ευφροσύνη Κυριακίδου, Αφροδίτη Κουρλιού, Ιωάννα Ξυγαλατά, Θεοδώρα Σβέρκου και Σταυρούλα Μπαμπλέκη κατάφεραν για πρώτη φορά να αγωνισθούν σε όλα τα όργανα (άλμα, δίζυγο, δοκό, ασκήσεις εδάφους) απέσπασαν το χειροκρότημα και να άφησαν υποσχέσεις για το μέλλον.

Συγκεκριμένα η αθλήτρια Ευφροσύνη Κυριακίδου κατέλαβε την τρίτη θεση στο σύνθετο ατομικό, την πρώτη θεση σε μονόζυγο και έδαφος.

Η Ιωάννα Ξυγαλατά κατέλαβε την δεύτερη θέση στο σύνθετο ατομικό, την δεύτερη θέση στις ασκήσεις εδάφους και την τρίτη θέση στο μονόζυγο.

Ποιά είναι η «Ολυμπιακή Φλόγα»

Το σωματείο «Ολυμπιακή Φλόγα» ιδρύθηκε το 2020. Είναι αναγνωρισμένο από την ελληνική γυμναστική ομοσπονδία και «καλλιεργεί» το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής. Αποτελεί τον συνεργαζόμενο φορέα του ΚΔΑΠ «art gym», μέσω του οποίου τα παιδιά, που μπορούν να εξελιχθούν έχουν την δυνατότητα να κάνουν το «βήμα» του πρωταθλητισμού με το σωματείο της Ολυμπιακής φλόγας.

Ο προπονητής του σωματείου Ευστάθιος Πορφυρίδης, απόφοιτος του τμήματος επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδικότητα ενόργανης γυμναστικής και πρώην αθλητής δήλωσε:

«Είναι πολύ σημαντικό που παιδιά από το Κιλκίς αγωνίσθηκαν γιά πρώτη φορά, ξεπερνώντας τους φόβους και το άγχος τους πραγματοποιώντας μία αξιοπρεπή εμφάνιση και δείχνοντας ότι ο νομός έχει δυναμική και σε αυτό το άθλημα. Τα κορίτσια απέκτησαν σημαντικές εμπειρίες, και ο επόμενος στόχος είναι να τα πάμε ακόμη καλύτερα στην τελική φάση των αγώνων, στην Αλεξανδρούπολη, στις αρχές Ιουνίου. Τέλος ευχαριστώ όλους τους γονείς, που στηρίζουν τα παιδιά τους συμμετέχοντας και αυτοί άοκνα σε κάθε προπόνηση των κοριτσιών σε Κιλκίς και Θεσσαλονίκη και σε ό,τι άλλο τους ζητηθεί».

Με την σειρά της η προπονήτρια, χορογράφος και πρώην αθλήτρια Χριστίνα Τρικαλιώτη δήλωσε:

«Είμαι πολύ υπερήφανη γιά την δουλειά που έκαναν τα κορίτσια μετά από την δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Κατάφεραν να φέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην πρώτη τους συμμετοχή σε αγώνες και θα δουλέψουμε σκληρά γιά την συμμετοχή στους επομένους, στην τελική φάση, στην Αλεξανδρούπολη.

Τέλος ευχαριστώ τον κύριο Πορφυρίδη γιά την άψογη συνεργασία, που είχαμε καθ όλη την διάρκεια της χρονιάς».

Περισσότερα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Δείτε ακόμα

Ο Βλάσιος Γ. Σκορδέλης

Γεννήθηκε στην Στενήμαχο Ανατολικής Ρωμυλίας (Βόρεια Θράκη) το έτος 1830 και πέθανε στην Αθήνα το 1898. Μετά την αποφοίτησή του […]