Αθλητισμός

Απρόσμενη «καθίζηση» του ΓΑΣΚ στην Άρτα και ήττα από τον Πρωτέα

Ξεκίνησε αρκετά καλά, και σε όλο το πρώτο ημιχρόνιο, έδειξε, ότι μπορούσε να διεκδικήσει μέχρι τέλους την νίκη ή την ισοπαλία.
Όμως, στην επανάληψη υπέστη «αγωνιστικό βραχυκύκλωμα» και παρουσιάσθηκε αγνώριστος.

Έτσι, στο κλειστό γυμναστήριο της Άρτας ο ΓΑΣ Κιλκίς ηττήθηκε καθαρώς από τον τοπικό Πρωτέα με 32-22 και έχασε την ευκαρία της προώθησης στην τέταρτη θέση της κατάταξης του χειροσφαιρικού πρωταθλήματος βορείου ομίλου α2 εθνικής κατηγορίας.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρονίου η ομάδα του Κιλκίς δεν υπελείφθη της γηπεδούχου κατά περισσότερο από ένα με δύο τέρματα, κάτι που συνέβη μόνο στα τελευταία λεπτά λόγω άτυχων συγκυριών, εξαιτίας των οποίων το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με αποτέλεσμα 14-10, από το 11-10.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ο ΓΑΣΚ κατάφερε να μειώσει στο 14-12.
Αμέσως μετά, όμως, έχασε τρείς διαδοχικές ευκαιρίες, στις οποίες ο Πρωτέας «απάντησε» με ισάριθμα τέρματα μέσα σε λίγα λεπτά.

Από το σημείο εκείνο και μετά ο «τροχός» της ψυχολογία «πήρε από κάτω» το κιλκισιώτικο συγκρότημα, το οποίο δεν μπόρεσε να αντιδράσει και να «ξαναμπεί» στον αγώνα.

Το αρτινό εκμεταλλεύθηκε στο έπαρκο αυτήν την «καθίζηση» του αντιπάλου του και έφτασε πανηγυρικώς και δικαίως στην άνετη νίκη, που το πρώθησε στην πρώτη τετράδα.

Φυσικά, η ήττα αυτή δεν έχει οδυνηρές συνέπειες για τον ΓΑΣΚ, πλήν όμως, ο τρόπος με τον οποίο αυτή συντελέσθηκε, προσφέρεται για έντονο προβληματισμό προς αποφυγήν επαναλήψεως στο αμέσως προσεχές μέλλον.

Πεντάλεπτα: 2-1, 3-2, 6-4, 9-7, 12-9, 14-10 (ημχ), 15-12, 18-12, 22-13, 25-16, 30-19, 32-22 (τελ)

Δίλεπτα: 3-7 Πέναλτι: 3/4 – 2/2

Οι συνθέσεις:

Πρωτέας Άρτας (Αρβανίτης): Τσούλος, Τσέλιος Π. 7, Κεσίδης 5, Παπανδρέου, Ντάλας 2, Κίτσιος 2, Τσέλιος Ν. 2, Γιολδάσης, Μέλλος, Τσέλιος Γ., Γεωργιάδης, Μπίζγκα 1, Τλούπας, Κωνσταντίνου 2, Mirkovic 7, Κουμαραδέλης 4

ΓΑΣ Κιλκίς (Δενδράκης): Κοβλακάς, Ευαγγελόπουλος, Στρίκος 1, Ραζακιάς, Τοκατζόγλου 3, Φαχουρίδης 2, Μαυρόπουλος Α. 4, Δεληγιάννης 4, Καραβασίλης, Μαυρόπουλος Χ. 2, Γιαβασίδης 1, Φυτανίδης 3, Θωμαϊδης 2

Η επόμενη αγωνιστική ημέρα:
Σάββατο 18-2-17, 18.00, ΧΑΝΘ – ΓΑΣ Κιλκίς

Περισσότερα
Δείτε ακόμα