Αθλητισμός

Πρωταθλητής Ελλάδος παίδων στην δισκοβολία, δευτεραθλητής στην σφυροβολία ο Α.Τζαμτζής

Νέος «κρίκος» προστέθηκε στην μακρά «αλυσίδα» στελεχών του ΓΣ Μανδρών με πανελλήνιες πρωτιές και άλλες επιτυχίες και διακρίσεις, την οποία δημιούργησε ο καταξιωμένος προπονητής και ακούραστος εργάτης του κλασικού αθλητισμού Γιάννης Χρίστογλου.


Πρόκειται γιά τον ρίπτη Απόστολο Τζαμτζή, που αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος παίδων (Κ18) στην δισκοβολία (δίσκος 1,5 κιλού), με καλύτερη βολή στα 49,69 μέτρα, στην πρώτη προσπάθειά του, έχοντας προκριθεί στον τελικό με 48,38 μέτρα από τον πρωινό προκριματικό.
Η επίδοση αυτή φέρνει τον πολλά υποσχόμενο Κιλκισιώτη αθλητή στην δέκατη τρίτη θέση στον κόσμο και στην δεύτερη στην Ευρώπη για το σύνολο των δύο ηλικιών της κατηγορίας, καθώς και στην δεύτερη σε κόσμο και Ευρώπη στην ηλικία των 16 ετών!

Οι αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος κλασικού αθλητισμού παίδων διεξήχθησαν το σαββατοκύριακο 1 και 2.7.23, στο Παμπελοποννησιακό στάδιο Πατρών, και ο Απόστολος Τζαμτζής έφτασε στην «χρυσή» διάκριση την δεύτερη ημέρα, και αφού την πρώτη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην σφυροβολία (σφύρα 5 κιλών) με νέα ατομική επίδοση 68,83 μέτρων, έναντι 68,08 της προηγουμένης, έχοντας προκριθεί στον τελικό με 66,82 μέτρα από τον πρωινό προκριματικό.

Σημειώνεται, ό, τι και στους δύο τελικούς προκρίθηκε με μία μόνο προσπάθεια στον καθένα από τους δύο προκριματικούς, έτσι που η συνολική παρουσία του σ’ αυτήν την διοργάνωση να μπορεί να χαρακτηρισθεί ως λαμπρή.

Στο αγώνισμα της σφυροβολίας η αξιολόγηση του ΓΣ Μανδρών ενισχύθηκε και από τον Δημήτρη Σιούφη, που προκρίθηκε με 48,08 μέτρα στον τελικό, όπου, με καλύτερη βολή στα 49 μέτρα, κατέλαβε την βαθμολογούμενη δέκατη θέση.

Καλή «εικόνα» παρουσίασε και ο Γιάννης Σεράκης στην δισκοβολία, παρά τον αποκλεισμό του από τον τελικό, με καλύτερη βολή στα 33,61 μέτρα.

Β. Σαμολαδά και Σ. Παρασκευάς
Στις κιλκισιώτικες παρουσίες στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων, αλλά με σύλλογο εκτός νομού Κιλκίς (Ηρακλή Θεσσαλονίκης) αξίζει να μνημονευθεί και αυτή του Σταμάτη Παρασκευά, που την πρώτη ημέρα των αγώνων κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν άλμα με νέα ατομική επίδοση 14,32 μέτρων, την οποία σημείωσε στην έκτη προσπάθειά του, αποδεικνύοντας ότι διανύει περίοδο αγωνιστικής ανόδου.

Όσο γιά την εκπροσώπηση του νομού Κιλκίς, την λάμπρυνε ακόμη περισσότερο η Βασιλική Σαμολαδά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων (επίσης Κ18), το ίδιο διήμερο, στο ίδιο στάδιο.

Η φέρελπις αθλήτρια του Αίαντος Κιλκίς ανεδείχθη δευτεραθλήτρια Ελλάδος στην δισκοβολία (δίσκος 500 γραμμαρίων) και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με νέα ατομική επίδοση 42,34 μέτρων, επιβεβαιώνοντας την συνεχή πρόοδό της, χάρη στην οποία έφτασε στην «αφρόκρεμα» της ηλικιακής κατηγορίας της.

Η ίδια αγωνίσθηκε την δεύτερη ημέρα και στην σφαιροβολία (σφαίρα 3 κιλών), όπου σημείωσε καλύτερη βολή στα 11,52 μέτρα, μένοντας εκτός τελικού.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Β.Ρόκος: «Fly Over- Οι Θεσσαλονικείς έχουν πληρώσει πολλές φορές το τίμημα να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για την πόλη»

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακαπής, Πυλαίας, Κρυονερίου, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινοπολιτών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η […]