Αθλητισμός

Πρωταθλητής Ελλάδος παίδων στην σφυροβολία ο Γ.Κορακίδης


Ένας ακόμη «κρίκος» προστέθηκε στην μακρά «αλυσίδα» μονάδων κλασικού αθλητισμού του ΓΣ Μανδρών με πανελλήνιες διακρίσεις και επιτυχίες.
Πρόκειται γιά τον ρίπτη Γιώργο Κορακίδη, που ανεδείχθη πρωταθλητής Ελλάδος παίδων στην σφυροβολία (σφύρα πέντε κιλών) με νέα ατομική επίδοση 65,72μ.
Οι αγώνες των πανελληνίων πρωταθλημάτων παίδων και κορασίδων διεξήχθησαν το σαββατοκύριακο 20 και 21.6.15, στο δημοτικό στάδιο Τρικάλων.
Στο ίδιο αγώνισμα ο Μανόλης Καμτσικλής, επίσης αθλητής του ΓΣ Μανδρών, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 63,86μ., ενώ ο Γιώργος Μοαβίνης κατέλαβε την βαθμολογούμενη ενδέκατη θέση με νέα ατομική επίδοση 46,72μ. Ατυχος στάθηκε ο τρίτος της «παρέας» Κώστας Ζάλτος με τις τρεις ελάχιστα άκυρες προσπάθειες που τον έθεσαν εκτός βαθμολογίας.
Κορακίδης και Καμτσικλής συμπεριελήφθησαν στην εθνική ομάδα παίδων, εν όψει των αμέσως προσεχών υποχρεώσεών της.
Ετσι, ο πρώτος θα συμμετάσχει στην διεθνή συνάντηση παίδων Ελλάδος-Κύπρου (Τετάρτη 5 και Πέμπτη 6.8.15 στην Λάρισα), ενώ ο δεύτερος, ως μικρότερος σε ηλικία (15χρονος) στους Ολυμπιακού Αγώνες νεότητας (Τυφλίδα, 26-31.7.15).
Στην δισκοβολία παίδων (δίσκος 1,5 κιλού) ο Καμτσικλής κατέλαβε την βαθμολογούμενη όγδοη θέση με 44,08μ., ο Μοαβίνης την επίσης βαθμολογούμενη δωδέκατη με 43,01μ. και ο Ζάλτος την 24η με νέα ατομική επίδοση 35,62μ.
Αξιόλογες εμφανίσεις στο πρωτάθλημα κορασίδων, τις ίδιες ημέρες στο ίδιο στάδιο, πραγματοποίησε απο πλευράς ΓΣ Μανδρών η Ελένη Ζώτου που αν και η μικρότερη σε ηλικία από όλες τις αθλήτριες κατετάγη έβδομη στην σφυροβολία (σφύρα τριών κιλών) με 46,90μ., καταφέροντας να βαθμολογηθεί, και δέκατη έκτη στην δισκοβολία (δίσκος ενός κιλού), με νέα ατομική επίδοση 32,54μ.
Με την εμφάνισή τους τα νέα «βλαστάρια» του ΓΣ Μανδρών ανέδειξαν με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο το «βάθος» του παραγόμενου σ’ αυτόν έργου, χάρη στο οποίο ο σύλλογος απέκτησε πανελλήνια φήμη ως «φυτώριο» του κλασικού αθλητισμού.
Ενός έργου, που αξίζει να στηριχθεί …έργω, και όχι λόγοις, από τους φορείς τη Πολιτείας, της αυτοδιοίκησης και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας τουλάχιστον στον βαθμό που ο σύλλογος να μην στερείται των στοιχειωδών μέσων (συμπεριλαμβανομένων …των απλών οργάνων ρίψεων) γιά …στοιχειωδώς παραδεκτά δεδομένα προπόνησης.
Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]