Αθλητισμός

Πρωταθλητής Ελλάδος και στους νέους ο Κυριάκος Ζώτος

Οι διακρίσεις του ταλαντούχου ρίπτη του ΓΣ Μανδρών Κυριάκου Ζώτου δεν έχουν τέλος.ΖΩΤΟΣ 01
Ο διεθνούς εμβέλειας Κιλκισιώτης πρωταθλητής, αν και ανήκων στην ηλικιακή κατηγορία των εφήβων, ανεδείχθη πρωταθλητής Ελλάδος ελπίδων ή νέων ανδρών (ηλικιών 20-22 ετών) στην δισκοβολία με καλύτερη βολή στα 47.61μ.
Επί πλέον, διακρίθηκε και στο «λιγότερο καλό» αγώνισμά του, την σφαιροβολία, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση με νέα ατομική επίδοση 15.69μ.
Οι αγώνες διεξήχθησαν το σαββατοκύριακο 14 και 15.6.14, στο δημοτικό στάδιο Τρικάλων, και από πλευράς ΓΣ Μανδρών τον δρόμο των επιτυχιών ακολούθησε και η πρωταθλήτρια στις ρίψεις Δήμητρα Ζώτου, εξαδέλφη του Κυριάκου. Αν και απροπόνητη το τελευταίο διάστημα λόγω σχολικών υποχρεώσεων, η Ζώτου, που ανήκει στην κατηγορία νεανίδων κατετάγη τέταρτη στην σφυροβολία ελπίδων ή νέων γυναικών με 50.60μ. και έκτη στην δισκοβολία με 35.28μ.

ΠΑΝΤΕΡΜΑΛΗ«Χάλκινη» η Παντερμαλή

Στα πανελλήνια πρωταθλήματα ελπίδων (νέων ανδρών και γυναικών) πραγματοποίησαν αξιόλογες εμφανίσεις και διακρίθηκαν και άλλα δύο στελέχη του κιλκισιώτικου κλασικού αθλητισμού.

. Η Μαρία Παντερμαλή αγωνίστηκε στην σφαιροβολία και μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα και με επίδοση 12,02 κατάφερε να ανεβεί στο 3ο σκαλί του βάθρου. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν και το πρώτο μετάλλιο για τον σύλλογο του «Αίαντα» σε πανελλήνιο πρωτάθλημα στον πέμπτο χρόνο λειτουργίας του και σε μία πολύ καλή αγωνιστική χρονιά μέχρι τώρα.

Η αθλήτρια του Χάρη Μηναρετζή έλαβε μέρος και στο αγώνισμα της δισκοβολίας το Σάββατο. Η καλύτερή της βολή μετρήθηκε στα 30μ. και 40 εκατοστά και της έδωσε την 10η θέση στο αγώνισμα.

Εξ άλλου, ο αξιοσημειώτων προδιαγραφών και δυνατοτήτων δρομέας ταχυτήτων του ΓΑΣ Κιλκίς Νίκος Ιωακειμίδης έκανε ένα ακόμη «βήμα» προς την έξοδο από τον τοπικό «περίγυρο», καταλαμβάνοντας τις βαθμολογούμενες θέσεις όγδοη στα 200μ. με 22.27 στον τελικό, και αφού στον προκριματικό κατέρριψε την ατομική επίδοσή του με 22.29, και ενδέκατη στην κατάταξη των 100μ. (διεξήχθησαν δύο τελικές σειρές και η κατάταξη προέκυψε από τις επιδόσεις) με 11.03.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα