Αθλητισμός

Πρωταθλητής Ελλάδας μαθητών στην δισκοβολία ο Π.Τζαμτζής

Έναν ακόμη «κρίκο» στην «αλυσίδα» των αθλητών κλασικού αθλητισμού από τον νομό Κιλκίς που ως μαθητές ανεδείχθησαν πρωταθλητές Ελλάδας, πρόσθεσε την Πέμπτη 4.5.23, στο δημοτικό στάδιο Ελευθερουπόλεως Καβάλας, ο Παύλος Τζαμτζής.

Στον εν λόγω αγωνιστικό χώρο διεξήχθησαν οι αγώνες των πανελληνίων σχολικών πρωταθλημάτων κλασικού αθλητισμού, και ο ρίπτης του 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς ανεδείχθη πρωταθλητής Ελλάδος στην δισκοβολία (δίσκος 1,5 κιλού) με καλύτερη βολή στα 55,80 μέτρα.

Ήταν «το κερασάκι στην τούρτα» μιάς έντονης παρουσίας του κιλκισιώτικου σχολικού αθλητισμού σ’ αυτά τα πρωταθλήματα, καθώς:

-Στο ίδιο αγώνισμα ο Βαγγέλης Παυλίδης του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς κατετάγη τέταρτος με 47,61 μέτρα.

-Στην σφυροβολία (σφύρα 5 κιλών) ο Απόστολος Τζαμτζής του ΓΕΛ Καμπάνη κατετάγη τρίτος και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με νέα ατομική επίδοση 68,07 μέτρων.

-Στο ίδιο αγώνισμα ο Δημήτρης Στεργίου του ΓΕΛ Καμπάνη κατέλαβε την τέταρτη θέση με 66,75 μέτρα και ο Δημήτρης Σούφης του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς την Πέμπτη με 49,57.

-Στο τριπλούν άλμα ο Σταμάτης Παρασκευάς του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς κατετάγη τέταρτος με νέα ατομική επίδοση 14,28 μέτρων.

Στο αντίστοιχο πρωτάθλημα μαθητριών την καλύτερη παρουσία είχε η Βασιλική Σαμολαδά του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς, που κατετάγη τέταρτη στην δισκοβολός (δίσκος 1 κιλού) με 38,38 μέτρα.

Αξιοσημείωτη κρίνεται και η εμφάνιση της Κατερίνας Κιόση του ΓΕΛ Γουμένισσας, που κατέλαβε την 17η θέση επί 32 συμμετοχών στο σύνθετο αγώνισμα του επτάθλου, συγκεντρώνοντας 3064 βαθμούς, με 19.30 (νέα ατομική επίδοση) στον δρόμο 100μ. μετ’ εμποδίων, 10,20 μέτρα στην σφαιροβολία, 1,20 μέτρο στο άλμα εις ύψος, 30.29 στον δρόμο 200 μέτρων, 4,53 μέτρα στο άλμα εις μήκος, 26,52 μέτρα στον ακοντισμό και 2.37.11 στον δρόμο 800 μέτρων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ποταμός Αξιός και οι αισθητήρες μέτρησης της στάθμης των υδάτων που τοποθετήθηκαν στην γέφυρα

Στην εγκατάσταση συστήματος μέτρησης στάθμης υδάτων στην γέφυρα του ποταμού Αξιού, στο ύψος της Αξιούπολης, προέβη στα τέλη της προηγούμενης […]

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην «αξιολόγηση» – κατηγοριοποίηση των σχολείων και τον αυταρχισμό κυβέρνησης – υπουργείου παιδείας

Η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας μπροστά στον ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων […]