Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Προσωρινή η μη λειτουργία

Επειδή πολλά ακούγονται και γράφονται αναφορικά με την αποδοχή από πλευράς του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) των δύο προσφυγών από πλευράς του δήμου Παιονίας γιά το θέμα της λειτουργίας των πλευρικών διοδίων στον κόμβο του Πολυκάστρου, να αποσαφηνίσουμε, ότι η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου γιά την μη λειτουργία συνδέεται με το σκεπτικό, ότι η σχετική υπουργική απόφαση του 2017 δεν ήταν επαρκώς τεκμηριωμένη.

Κάτι που σημαίνει, ότι η μη λειτουργία των επίμαχων πλευρικών διοδίων είναι επί της ουσίας προσωρινή και ότι αυτή μπορεί να αλλάξει, αν έχουμε την έκδοση νέας σχετικής υπουργικής απόφασης αυτή την φορά επαρκώς τεκμηριωμένης.

Γεγονός, το οποίο είναι βέβαιον ότι θα προκύψει από πλευράς του ελληνικού δημοσίου, καθώς όχι μόνον αποτελεί μνημονιακή του υποχρέωση αλλά και διότι θα υπάρξει και ανάλογο ενδιαφέρον από πλευράς του ιδιώτη στον οποίο οσονούπω θα δοθεί η πολυετής παραχώρηση χρήσης της Εγνατίας οδού και των καθέτων αξόνων σε αυτή, όπως αυτός Ευζώνων – Ν.Μαλγάρων, στον οποίο ως γνωστόν ευρίσκονται και τα επίμαχα διόδια.

Κάτι το οποίο σημαίνει ότι ο ποιο ρεαλιστικός στόχος είναι να ξεκινήσει η λειτουργία τους μαζί με τη ανακατασκευή του θανατηφόρου τμήματος της οδού από τον κόμβο των επίμαχων διοδίων μέχρι τον αντίστοιχο στα Ν.Μάλγαρα.

Δυσκολίες, επίσης, θα υπάρξουν αναφορικά με την εφαρμογή του μέτρου να δοθούν σε κατοίκους της περιοχής κάρτες ελεύθερης διέλευσης από τα μετωπικά διόδια των Ευζώνων και τα πλευρικά του Πολυκάστρου ,καθώς πέραν των άλλων υπάρχει εναλλακτική οδός κυκλοφορίας με την χρήση της παλαιάς εθνικής οδού.

Περισσότερα

«Ούτε κόμμα ούτε αρχηγό»

«Δεν ψάχνω ούτε κόμμα ούτε αρχηγό», ήταν η λακωνική απάντηση του πρώην βουλευτή Κιλκίς και πρώην υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη, όταν […]

Αεικίνητος

Στην πανελλήνια απεργία της Πέμπτης 16.3.23 συμμετέσχε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς. «Διεκδικούμε ασφάλεια στην εργασία, δικαιοσύνη και […]

«Καπνός»… από το δημαρχείο!

Καπνός χωρίς φωτιά δεν γίνεται. Τελευταία φαίνεται «καπνός»… από το δημαρχείο Κιλκίς! Και σύμφωνα με πληροφορίες, την «φωτιά» φέρεται να […]

Δείτε ακόμα