Πολιτική

«Προσωπικοί οι λόγοι παραίτησης» της προέδρου της ΚΔΕΚ Κιλκίς Βούλας Ποζίδου

Την παραίτησής της από το αξίωμα της δημοτικής συμβούλου και συνακολούθως από την θέση της προέδρου της κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης Κιλκίς (ΚΔΕΚ) υπέβαλε την Τρίτη 23.12.14 Παρασκευή Ποζίδου-Αλεξανδρίδου.
Αναφερόμενοι στους λόγους της παραίτησής της η κ. Ποζίδου-Αλεξανδρίδου αναφέρει τα εξής:
«”Υπέβαλα σήμερα στον δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτρη Σισμανίδη, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Άνοδος – 7 Πολις» την παραίτησή μου από το αξίωμα της δημοτικής συμβούλου και από την θέση της προέδρου της κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης Κιλκίς.

Η παραίτησή μου είναι προϊόν συνειδητής επιλογής και οφείλεται καθαρώς σε προσωπικούς λόγους. Σε λίγες ημέρες μετακομίζω με την οικογένειά μου στο εξωτερικό μόνιμα και είναι προφανές ότι δε θα μπορώ να ανταποκριθώ πλέον στα σοβαρά θεσμικά μου καθήκοντα.

Από την ολιγόμηνη συνεργασία μου με τον δήμαρχο Κιλκίς και με το σύνολο της δημοτικής αρχής κρατώ πολύ θετικές εικόνες. Η εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου εκφράστηκε με την ανάθεση της προεδρείας της κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης Κιλκίς, θέση που κατείχα άλλωστε τον τελευταίο ενάμισυ χρόνο και την τίμησα με πολλή δουλειά και αφοσίωση στο κοινωνικό της έργο. Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι ανέλαβα μια δημοτική επιχείρηση με πολλά σημαντικά προβλήματα και ότι την παραδίδω με θετικό λειτουργικό πρόσημο.

Τούτο επετεύχθη βεβαίως και με τη βοήθεια και συμβολή του διοικητικού συμβουλίου, του διοικητικού προσωπικού και των εξωτερικών συνεργατών της Κ.Δ.Ε.Κ τους οποίους και ευχαριστώ δημόσια. Σημειώνω δε ότι για πρώτη φορά στο ιστορικό της η επιχείρηση εκσυγχρονίστηκε και λειτούργησε με ταμειακή υπηρεσία και διπλογραφικό σύστημα. Εξ ίσου σημαντικό για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης είναι το γεγονός του ελέγχου και εν τέλει της θεώρησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και από την επίτροπο των μισθολογικών ενταλμάτων του προσωπικού στο πρόγραμμα ”Βοήθεια στο Σπίτι” και εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής (δύο παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ – ΜΕΑ).

Για το κοινωνικό παντοπωλείο έχω να πω ότι είναι ένας νέος θεσμός που λειτούργησε με χορηγίες από εταιρίες και επιχειρήσεις του νομού μας που το στήριξαν κατά τους πρώτους έξι μήνες λειτουργίας του. Και ο δήμος Κιλκίς όμως συνέδραμε διαθέτοντας κονδύλια για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης και κρεάτων κατά τις περιόδους των Εορτών στους δικαιούχους που όπως είναι γνωστό έχουν υπερδιπλασιαστεί.

Δεν ανήκω στο είδος των ανθρώπων, οι οποίοι αυτοδιαφημίζονται αλλά σ’ αυτούς που υπερασπίζονται σθεναρά τη δουλειά τους. Για εμένα προσωπικά η κοινωφελής δημοτική επιχείρηση ήταν ένα σημαντικό κομμάτι της δραστηριότητάς μου, που με έφερε πιο κοντά στους συνανθρώπους μου και πιο κοντά στους αδυνάμους. Η επαφή μου μέσα από τις δομές του κοινωνικού παντοπωλείου, του κοινωνικού φαρμακείου, των προγραμμάτων ”Βοήθεια στο Σπίτι” , των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ – ΜΕΑ με τους συμπολίτες μου υπήρξε ιδιαιτέρως χρήσιμη. Με δίδαξαν με την στάση ζωής τους τι θα πει ευγένεια ψυχής, ανθρωπιά, αξιοπρέπεια. Θα τους θυμάμαι πάντα με πολλή αγάπη και τρυφερότητα.

Φεύγω από την πόλη όπου γεννήθηκα με γλυκόπικρες εντυπώσεις.
H συμμετοχή μου στις δημόσιες υποθέσεις μου έδωσε την ευκαιρία να αξιολογώ ευχερέστερα ανθρώπους και καταστάσεις και να εμπλακώ, θετικά θέλω να πιστεύω, σε ένα τμήμα της δημόσιας διοίκησης. Υπήρξαν βέβαια και λίγοι, ελάχιστοι που με αδίκησαν, που αποπειράθηκαν να υπονομεύσουν το έργο μου, με κακοβουλία, με αοριστίες και ανυπόστατες «αιχμές» και καμμία τεκμηρίωση. Και οι κρίνοντες όμως κριθήσονται…

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και για την αμέριστη συμπαράστασή του.

Θερμές ευχαριστίες αξίζουν και στους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους και στα στελέχη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Δ.Ε.Κ. για τη βοήθεια που μου προσέφεραν.

Απευθύνω τις πιο θερμές μου ευχαριστίες σε όλο τον κόσμο που με πίστεψε και με τίμησε με την ψήφο του σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Είμαι βαθύτατα ευγνώμων στους συμπολίτες μου για την εξαιρετική αυτή τιμή, για την ψήφο τους που προσπάθησα να την κάνω θετικό και χειροπιαστό αποτέλεσμα για τον δήμο Κιλκίς και για τους ίδιους.
Δεσμεύομαι να είμαι πάντα παρούσα στον δήμο Κιλκίς και στους συνδημότες μου, ως ενεργός πολίτης και ως εθελόντρια έστω και από μακριά”.

Εύχομαι σε όλους Καλές και Ευτυχισμένες Γιορτές!».

Την θέση της κ. Ποζίδου-Αλεξανδρίδου στο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών του συνδυασμού της δημοτικής «Άνοδος-Επτάπολις» Γεώργιος Μπαλάσκας.

Περισσότερα

Κιλκισιώτικη «σφραγίδα» στην προεδρεία και δράση της συνομοσπονδίας μεταναστευτικών οργανώσεων Γερμανίας

Στον διάλογο, στον οποίο προσκάλεσε τους φορείς πολιτών προερχομένων από μετανάστευση η καγκελαρία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας, στο Βερολίνο, […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας