Πολιτισμός

Προσήλκυσαν πλήθος κόσμου τα φετινά «Πολυκαστρινά»


Με μεγάλη επιτυχία, χάρη στην ανταπόκριση δημοτών και επισκεπτών, ολοκληρώθηκε στο Πολύκαστρο ο πρώτος κύκλος εορταστικών εκδηλώσεων «Πολυκαστρινά», που διοργανώνονται φέτος γιά 33η χρονιά.

Η κεντρική πλατεία, το Πολιτιστικό Κέντρο, οι χώροι των παιχνιδιών και των ψυχαγωγικών – δημιουργικών δραστηριοτήτων κατακλύσθηκαν από πλήθος κόσμου που τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις με αφορμή την εορτή του Αγίου Πνεύματος.

Με έμφαση στα παιδιά και την προώθηση των δημιουργικών τους ταλέντων, μαθητές και γονείς συμμετέσχον σε εκπαιδευτικές παρουσιάσεις των δημοτικών σχολείων της Παιονίας, σε εκθέσεις ζωγραφικής και ανακυκλώσιμων υλικών, σε θεατρικές παραστάσεις και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Την Πέμπτη 28.5.15, οι πολιτιστικοί σύλλογοι Πολυκάστρου με συνοδεία παραδοσιακής μουσικής, παρασκεύασαν και κέρασαν τους επισκέπτες τοπικά εδέσματα ενώ αργότερα δόθηκε συναυλία από τις χορωδίες του συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου & περιχώρων «Οι Ακρίτες» & του συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου.

Την Παρασκευή 29.5.15 η συναυλία της μικτής δημοτικής χορωδίας ωδείου Παιονίας και της χορωδίας & ορχήστρας Γυμνασίου Πολυκάστρου χάρισε στους παρευρεθέντες ένα πολύ ευχάριστο μουσικό απόγευμα.
Το Σάββατο 30.5.15, το νεανικό συγκρότημα της περιοχής «Thundercats», σε ροκ ήχους ψυχαγώγησε τους νέους του Πολυκάστρου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν παραμονή του Αγίου Πνεύματος. Το πρωί της Κυριακής 31.5.15 ξυλοπόδαροι, γελωτοποιοί και διασκεδαστές ψυχαγώγησαν με παιχνίδια και δραστηριότητες τα παιδιά.

Μετά τον Εσπερινό και την περιφορά της ιερής εικόνας της Αγίας Τριάδος ακολούθησε η μεγάλη συναυλία στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας. Σε μια βραδιά αξέχαστη για τους Πολυκαστρινούς, ο Θέμης Παναγιωτίδης, η Αφροδίτη Σοφιανίδου και η εξαιρετική τους μπάντα, προσέφεραν μια πολύ όμορφη μουσική εμπειρία στο κοινό.

Ανήμερα της μεγάλης εορτής της Ορθοδοξίας, τελέσθηκε η καθιερωμένη Πανηγυρική Θεία Λειτουργιά στον ιερό ναό Αγίας Τριάδος και ακολούθησε το μουσικό κουκλοθέατρο «Το Γαϊτανάκι των Χρωμάτων».

Η πλατεία κατακλύσθηκε από κόσμο και παραδοσιακά ακούσματα το βράδυ της Δευτέρας χάρη στα χορευτικά συγκροτήματα του συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου, του συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου & περιχώρων «Οι Ακρίτες», του συλλόγου Σαρακατσαναίων Πολυκάστρου «Τα Σταυραδέλφια», του συλλόγου Μικρασιατών Πολυκάστρου & τον σύλλογο γυναικών «Ευκράντη».

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν έως την Κυριακή 7 Ιουνίου περιλαμβάνοντας πλήθος δραστηριοτήτων αφιερωμένων στα παιδιά και στην Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος με την ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί απόψε στο πολιτιστικό κέντρο Πολυκάστρου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Το… «γούρι»

Αυτή τη φορά η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς πέρασε νικηφόρα από την Αθήνα η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς […]