Πολιτική

Τον Φεβρουάριο ξεκινά το δημόσιο ΙΕΚ Γουμένισσας

Ένα ζωτικό αίτημα του δήμου Παιονίας, και ειδικότερα της Γουμένισσας, για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας και της σύνδεσής της με τις παραγωγικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής υλοποιείται αμέσως με απόφαση του υπουργείου παιδείας.

Ο υφυπουργός και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του δημοσίου ΙΕΚ στην δημοτική ενότητα Γουμένισσας σε εφαρμογή της από 11.9.14 απόφασης ίδρυσης του ΙΕΚ Παιονίας.

«Η λειτουργία δημόσιου ΙΕΚ με ειδικότητες συνυφασμένες με τις παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής αποτελούσε μόνιμο αίτημα της Γουμένισσας και τελεσφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο με συντονισμένες ενέργειες του τότε βουλευτή κ. Γεωργαντά προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας όπου και είχε υποβληθεί απο την περασμένη Άνοιξη το σχετικό αίτημα του δήμου από τον προηγούμενο δήμαρχο Αθανάσιο Λαπόρδα», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς προέβη στην ανακοίνωση της υπουργικής απόφασης για την άμεση έναρξη λειτουργίας του ΙΕΚ μετά από συνάντηση εργασίας που είχε με τον δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη και τον αντιδήμαρχο Γουμένισσας Γιάννη Αλίρη προσφάτως στην Αθήνα.

Το Δημόσιο ΙΕΚ θα λειτουργήσει από το εαρινό εξάμηνο του σχολικού έτους 2014-15, τον προσεχή Φεβρουάριο, με προτεινόμενες ειδικότητες τις ακόλουθες:
-Στέλεχος διοίκησης & οικονομίας στον τομέα της αγροτικής οικονομίας
– Τεχνικός αμπελουργίας – οινολογίας.
– Τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Ήδη για το σκοπό αυτό έχει προκηρυχθεί και δημοσιευθεί στην «Διαύγεια» η θέση του διευθυντή του δημοσίου ΙΕΚ Γουμένισσας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα